I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Na glavnoj pijaci najtraženije jagode, prve lubenice, livadski med

Na glavnoj pijaci u Zrenjaninu ponuda je raznovrsna i obogaćena novim proizvodima. Među novinama su lubenice, koje se, prema rečima prodavaca, trenutno uvoze iz Grčke. Najviše se prodaju jagode koje su ove godine dobro rodile. Prodaju se na kilogram, po ceni od 120 dinara, i na gajbice, kada je cena nešto niža, 100 dinara za kilogram.

Na pijaci je najtraženiji livadski med. Cene meda kreću se od 600 i 700 dinara po teglici, u zavisnosti od vrste. Bočice propolisa su 180 i 200 dinara, dok pažnju privlači i polen u prahu po ceni od 180 dinara, koji se konzumira u kombinaciji sa medom. Dosta interesovanja kupci pokazuju i za šumski med (700 dinara), koji se pravi od mešavine nekoliko biljaka među kojima su gavez, čičak, palamida. Sve biljke su sa područja Tise, a redovnim konzumiranjem prirodnog meda podiže se otpornost organizma.

Cene testenina za supu se nisu menjale, i dalje se mogu kupiti razne vrste po ceni od 50 dinara za malu kesicu, i 100 dinara za veliku kesicu.

I Taxi Zrenjanin

Neizostavni deo u ponudi svakog pijačnog dana su akcije „tri komada za 100 dinara“, kada su u pitanju salata, mladi luk, keleraba rotkvice….

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Šarenilo tezge sa orašastim plodovima i kandiranim voćem, uvek privlači kupce, koji uglavnom se raspituju za pojedine proizvode, i zahvaljujući detaljnim objašnjenima prodavca, na kraju se i odluče za kupovinu. Tražen je badem sirovi, koji pomaže prilikom stomačne kiseline. Pomelo koji je mešavina citrusnog voća, koji se uzima za osveženje. Ovde se može kupiti i već očišćen i pripremljen đumbir, kao i brazilski orah koji je najveći izvor selena. Među muškom populacijom vlada interesovanje za semenom golice, koje se upotrebljava za regulaciju i normalnu funkciju prostate.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh