I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Na „Danima piva“ i simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“

U okviru manifestacije „Dani piva“ u Zrenjaninu, ove godine prvi put će biti organizovan naučno-stručni Simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” sa međunarodnim učešćem, a njegov značaj i program predstavili su članovi Organizacionog odbora u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).

Simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” omogućiće nova saznanja u ovoj oblasti, kao i susrete vrhunskih stručnjaka iz nauke, obrazovanja, privrede, a sa posebnim aspektom na proizvodnju piva i sirovine za proizvodnju piva. Na simpozijumu će uzeti učešća renomirani stručnjaci kako iz naše zemlje, tako i iz Belgije, Češke, Slovenije, Škotske.

-Grad Zrenjanin je na turističkoj mapi, ali i na privrednoj. Želimo ponovo da pokrenemo proizvodnju u našem gradu, imamo zainteresovanih kompanija, ali i da pomognemo razvoju pivarstva u Srbiji upravo u domenu malih pivara“, naglasio je pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina Duško Radišić.

-Ideja je da se ta tradicionalna manifestacija, koja ima prevashodno turistički karakter, poveže sa jednom naučno-stručnom manifestacijom. Ideja da obnovimo ono što je nekada bilo u Jugoslaviji, a to su bili određeni naučno-stručni skupovi u vezi sa pivom, pivarstvom i hmeljarstvom što ne nažalost prekinuto“, rekao je predsednik Organizacionog odbora Simpozijuma prof. dr Radovan Pejanović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Foto: zrenjanin.rs

Manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu ove godine održava se 32. put i trajaće sedam dana, od 28. avgusta do 3. septembra 2017. godine.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh