I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Na besplatne preglede odazvalo se oko 230 građana

U sklopu još jedne akcije, koja je pokrenuta od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, juče su za sve zainteresovane građane organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“.

S obzirom na vremenske uslove, odziv građana je bio zadovoljavajući – na preventivne pulmološke preglede u plućnoj bolnici odazvalo se 47 sugrađana,  dok se na oftalmološke i  laboratorijske analize – tumor markeri (CEA i CA 19-9), u zrenjaninskoj Opštoj bolnici odazvalo 93, odnosno 88 pacijenata.

Besplatni preventivni pregledi organizovani su tokom cele godine u cilju očuvanja zdravlja stanovništva. Kroz ovakav vid pregleda, građani imaju priliku da na vreme otkriju i one bolesti koje su prikrivene i ne daju simptome. A kada se takve bolesti prepoznaju odmah na početku, lečenje je i efikasnije i jednostavnije.

PerSu marketi

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, a dovoljno je poneti bilo koji identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Besplatni preventivni pregledi biće nastavljeni i u narednom periodu.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh