I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Na berzi gramofonskih ploča najtraženija rok i džez muzika

Ekstremno visoka temperatura vazduha primorala je organizatore berze gramofonskih ploča da događaj održe u holu Kulturnog centra, umesto najpre predviđenog platoa.

U slučaju održavanja na otvorenom, ploče bi, usled delovanja sunčeve toplote mogle pretrpeti oštećenja. Iako je dvanaesta po redu, svi se slažu da je berza još uvek u razvoju, i da treba raditi na poboljšanju njenog realizovanja.

Među učesnicima berze bili su i bračni par Goran i Marija Vašaš.

I Taxi Zrenjanin

„Evidentno je da smo u odnosu na početak napredovali, i po pitanju broja učesnika i posetilaca, ali bi to moralo da bude još masovnije. Potrebna je ozbiljnija i jača organizacija, možda neka iskustva iz drugih gradova. Veoma bitan faktor jeste prisutnost u medijima, počev od najavljivanja događaja, pa sve do praćenja same berze. Nažalost, to je faktor koji je još uvek slabo razvijen. O berzama se zasada saznaje putem plakata, ili prenošenjem informacije „od usta do usta“. Ja sam recimo redovan učesnik, ali sam tek pre dva dana saznao datum održavanja. Zrenjanin ima puno kvalitetnih kolekcionara ploča, koji bi se, da znaju, verovatno priključili. Na naše veliko zadovoljstvo, danas imamo goste iz Beograda. Moja današnja ponuda je raznovrsna, mada najviše ima ploča rok i džez muzike, koja je u poslednje vreme najtraženija, a pogotovo album Dušana Gojkovića. Cene ploča su pristupačne, a postoji i mogućnost dogovora, rekao je Goran Vašaš.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Marija je prvi put učesnik berze u Zrenjaninu, dok one u drugim gradovima redovno posećuje sa suprugom. U ovom „poslovnom hobiju“ uživaju zajedno.

-Očekivala sam veći broj prisutnih, mada je i ovo prihvatljivo ako se sagleda vremenska situacija. Mi u ponudi imamo oko pet hiljada ploča namenjenih za prodaju. Naravno, nismo ih sve poneli, sortirali smo ih prema onome što mislimo da će biti zanimljivo i prema faktorima potražnje. Interesovanja se menjaju, iako je jedan broj izvođača domaće muzike uvek aktuelan. Suprug i ja odlično funkcionišemo u ovom poslu, ponekad nam se mišljenja razlikuju samo oko činjenice šta trebamo da zadržimo u privatnoj kolekciji koja broji oko dve hiljade primeraka. Ja često kažem da je ovo na neki način ozbiljan oblik fizičkog rada, treba sve to prvo upakovati u auto, zatim izneti i preneti do mesta izlaganja. Dvadeset ploča teži oko pet kilograma. Često se desi i da neke primerke poklanjamo mlađim ljudima, pogotovo onima koji dođu iz radoznalosti, jer kada jednom čuju zvuk sa gramofona, ostaju mu verni i odlučuju da se samostalno bave ovim hobijem. Poklanjamo ih i onima koji žele određenu ploču, a iz nekog razloga ne mogu da je priušte. Zadovoljni izraz njihovih lica za nas je dovoljna nagrada, rekla nam je Marija Vašaš.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh