I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Na 32. „Danima piva“ predstavljena raznolika trpeza i bogata kultura Mađara (20 SLIKA)

U okviru pratećih programa ovogodišnje manifestacije „Dani piva“, juče je pred mnogobrojnim posetiocima na Trgu slobode po prvi put održana privredno-turistička, kulturno-umetnička i gastro promocija jedne susedne države, tačnije pet gradova iz Mađarske – Đule, Makoa, Morahaloma, Bekeščabe i Debrecina.

Cilj događaja jeste jačanje prekogranične saradnje sa susednim državama na poljima evropskih projekata, turizma i kulture, ali i prikazivanje bogatstva različitosti i multikulturalnosti, što ujedno predstavlja vrednost, sinonim i prednost za naš grad.

I Taxi Zrenjanin

Predstavnici lokalne samouprave i institucije gradova Bekeščabe i Zrenjanina više decenija unazad aktivno neguju bratske i prijateljske odnose. Gosti iz Mađarske su se u sklopu izložbe na Trgu slobode predstavili sa veoma traženim i ukusnim domaćim kobasicama, ali i dobro poznatom „Arpad“ rakijom od grožđa.

Lekovita banja „Szent Erzsébet“ u Morahalomu je poslednjih nekoliko godina postala veoma tražena destinacija za naše sugrađane. Učesnici iz ovog mesta su zainteresovanim Zrenjanincima predstavili razne mogućnosti i prednosti, koja ova banja nudi svim njenim posetiocima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Raznoliku izložbu su svojim ručnim radovima, proizvodima iz bašte, turističkim ponudama i domaćim kolačima upotpunili i udruženja iz Mužlje, Belog Blata, Nove Crnje, Zrenjanina, Srpskog i Novog Itebeja, predstavnici banje Rusanda i Junaković, Turističke organizacije Vrbasa i Zrenjanina, Sokobanje, Klaster Fokusa, kompanije „Carska bašta“, Ribnjaka „Ečka“ i Hotela „Kaštel“.

U raznovrsnom kulturno-umetničkom programu su pored duvačkog orkestra iz Morahaloma nastupili i članovi plesne grupe sa Bagljaša, kao i folklornih grupa Kulturno-umetničkih društava iz  Ečke, Mužlje, Belog Blata, Novog Itebeja, Torde, Mihajlova i Zrenjanina.

Organizatori su na kraju manifestacije istakli, da će tradicija predstavljanja država biti nastavlejna i na narednim Danima piva.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh