I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Na 32. „Danima piva“ predstavljena raznolika trpeza i bogata kultura Mađara (20 SLIKA)

U okviru pratećih programa ovogodišnje manifestacije „Dani piva“, juče je pred mnogobrojnim posetiocima na Trgu slobode po prvi put održana privredno-turistička, kulturno-umetnička i gastro promocija jedne susedne države, tačnije pet gradova iz Mađarske – Đule, Makoa, Morahaloma, Bekeščabe i Debrecina.

Cilj događaja jeste jačanje prekogranične saradnje sa susednim državama na poljima evropskih projekata, turizma i kulture, ali i prikazivanje bogatstva različitosti i multikulturalnosti, što ujedno predstavlja vrednost, sinonim i prednost za naš grad.

I Taxi Zrenjanin

Predstavnici lokalne samouprave i institucije gradova Bekeščabe i Zrenjanina više decenija unazad aktivno neguju bratske i prijateljske odnose. Gosti iz Mađarske su se u sklopu izložbe na Trgu slobode predstavili sa veoma traženim i ukusnim domaćim kobasicama, ali i dobro poznatom „Arpad“ rakijom od grožđa.

Lekovita banja „Szent Erzsébet“ u Morahalomu je poslednjih nekoliko godina postala veoma tražena destinacija za naše sugrađane. Učesnici iz ovog mesta su zainteresovanim Zrenjanincima predstavili razne mogućnosti i prednosti, koja ova banja nudi svim njenim posetiocima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Raznoliku izložbu su svojim ručnim radovima, proizvodima iz bašte, turističkim ponudama i domaćim kolačima upotpunili i udruženja iz Mužlje, Belog Blata, Nove Crnje, Zrenjanina, Srpskog i Novog Itebeja, predstavnici banje Rusanda i Junaković, Turističke organizacije Vrbasa i Zrenjanina, Sokobanje, Klaster Fokusa, kompanije „Carska bašta“, Ribnjaka „Ečka“ i Hotela „Kaštel“.

U raznovrsnom kulturno-umetničkom programu su pored duvačkog orkestra iz Morahaloma nastupili i članovi plesne grupe sa Bagljaša, kao i folklornih grupa Kulturno-umetničkih društava iz  Ečke, Mužlje, Belog Blata, Novog Itebeja, Torde, Mihajlova i Zrenjanina.

Organizatori su na kraju manifestacije istakli, da će tradicija predstavljanja država biti nastavlejna i na narednim Danima piva.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh