I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

MZ „Sava Kovačević“: Preko potrebna biciklistička staza, u planu izgradnja pravoslavnog hrama

U jednoj od najmlađih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanin, „Sava Kovačević”, prethodna godina je, što se ulaganja i poboljšanja kvaliteta života meštana ovog dela grada tiče, bila dobra, ali gradjani smatraju da se moglo uraditi i mnogo više.

Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice, Ilije Mandića, u periodu pre 2018. godine, izgrađena je i puštena u rad nova ambulanta, asfaltiran je deo Mostarske ulice, dužine oko 500 metara koji vodi prema kupalištu Peskara. Ulice Branka Surle i Ivana Mažuranića su zatim presvučene slojem asfalta i obnovljen je parking ispred zgrade mesne zajednice.

Gledano iz tog ugla, građani su u prošloj godini očekivali veća ulaganja.

I Taxi Zrenjanin

-I pored toga, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, u cilju poboljšanja uslova života naših sugrađana, rekonstruisana je Barska ulica, dok je Rovinjska ulica nasuta struganim asfaltom. Više puta smo se obraćali Domu zdravlja da nam obezbedi svakodnevni rad ambulante u dve smene, a od nadležnih smo zahtevali asfaltiranje ulica koje nemaju tvrdu podlogu i rekonstrukciju ulica sa dotrajalim asfaltom. Nadamo se da će ove godine uslišiti naše zahteve – kaže Mandić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

POTREBA ZA BICIKLISTIČKOM STAZOM SVE VEĆA

Inicijativa za izgradnju biciklističke staze Peskara pokrenuta je u junu 2016. godine, od strane oca i ćerke, Dragana i Radmile Radojković, koji su i sami rekreativni biciklisti. Inicijativa je naišla na afirmativne reakcije naših sugrađana, a offline i online peticijom je prikupljeno 2000 potpisa.

Pokretači inicijative su se u prethodne dve godine više puta obraćali kancelariji gradonačelnika, kako bi istu i predstavili, međutim do susreta i predstavljanja inicijative nikada nije došlo.

Članovi Saveta Mesne zajednice zajedno sa njenim predsednikom, smatraju da je izgradnja biciklističke staze koja bi značajno doprinela bezbednosti učesnika u saobraćaju, i više nego potrebna, i izražavaju nadu da će ovaj gorući problem uskoro biti rešen na zadovoljstvo svih.

U PLANU JE I IZGRADNJA PRAVOSLAVNOG HRAMA

Na inicijativu Saveta Mesne zajednice „Sava Kovačević“, pre godinu dana pokrenut je projekat izgradnje pavoslavnog hrama. Projekat je poveren Srpskoj pravoslavnoj crkvi i gradu Zrenjaninu, a trenutno se intenzivno vrše aktivnosti na pribavljanju neophodne dokumentacije.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh