I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mužljanski Buč – manifestacija za sve generacije (FOTO/VIDEO)

Bogatim i zanimljivim programima u vidu izložbi, kulturno-umetničkih, zabavno-muzičkih i sportskih događaja za posetioce svih uzrasta, Savet Mesne zajednice Mužlja je u saradnji sa civilnim organizacijama i udruženjima i ove godine na tradicionalan način obeležio crkvenu slavu i Dan sela – Mužljanski Buč.

Prvog dana proslave na terenu Sportskog centra „Lehel“ odigran je jedan rukometni, prijateljski turnir, gde su „snage“ odmerile mlade i talentovane igračice domaćina Ženskog Rukometnog Kluba „Lehel“ i gostujuće ekipe ŽRK „Proleter“ iz Zrenjanina. Nakon toga je u prostorijama Kluba Mužljanaca otvorena tradicionalna, takozvana „zajednička“ izložba članova Kluba slikara amatera, Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ“, Kluba Žena i gostujućih izlagača iz Mola, Bečeja, Novog Itebeja, Budimpešte, Lukinog Sela i Zrenjanina.

PerSu marketi

U večernjim satima održan je svačani koncert u Katoličkoj crkvi, u okviru kojeg su nastupili nastavnici i učenici Muzičke škole „Josif Marinković” iz Zrenjanina–Anna Aleksić Šajrer, Vilma Dutina, Hristina Agošton, Teodora Šiveg, Aniko Gardinovački, Marta Ronto, Tibor Šiveg i Florian Jenovan.

Drugog dana Buča u velikoj sali KUD „Petefi Šandor“ održana svečana sednica Saveta Mesne zajednice, u okviru koje su zaslužnim meštanima dodeljene zahvalnice za njihov dugogodišnji rad i doprinos razvoju ovog naselja. Zahvalnice su dobili Ana Višnjei, Magdolna Sitaš, Rozalia Devič, Irena Kirilović, Ana Gubič, Ana Zombori, Jožef Barta, Erne Dohar, Đula Madaras, Zoltan Koša, Arpad Bakoš, Aleksandar Pap, Ištvan Nađivan, Andraš Đerman, Janoš Tapai, Laslo Siveri, Ferenc Đember, Erne Abraham, Janoš Šetet, Zoltan Nemet, Đerđ Šagi, Jožef Lele (mlađi) i Antal Bodoči.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sednici su prisustvovali i čelnici lokalne samouprave, pokrajine i republike, kao i predstavnici okolnih i bratskih naselja, među kojima su bili i predstavnici grada Bakonjpeterda iz Mađarske, sa kojima je Mesna zajednica početkom juna meseca potpisala sporazum o bratimljenju na mađarskom jeziku, a na ovoj sednici je potpisan isti sporazum na srpskom jeziku. Ovogodišnji događaj su svojim prisustvom uveličali i predstavnici grada Garamindsenta iz Slovačke.

U poslepodnevnim satima organizovano je takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Najukusnije jelo pripremio je Šandor Koso, drugo mesto je osvojila Rozalija Koso, dok je treće mesto pripalo Mihalju Bačo.

Povodom Svetskog dana prve pomoći, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su na temu “Nezgode u kući – kako postupiti i pružiti prvu pomoć?“, meštanima ovog naselja na edukativan način skrenuli pažnju o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.. Nakon toga odigrano je nekoliko prvenstvenih i prijateljskih fudbalskih utakmica i priređen je bogat kulturno-umetnički program na bini pored zgrade mesne zajednice.

Pred mnogobrojnom publikom na bini pored zgrade Mesne zajednice folklornim pesmama, plesom, recitacijama i zanimljivom predstavom nastupili su gostujuća društva iz Pačira, Torde, Nove Crnje, Lukinog Sela i Zrenjanina, kao i domaćini, članovi više sekcija KUD „Petefi Šandor“ i muzički orkestar Udruženja negovatelja starih običaja.

U večernjim satima gosti i meštani su u Katoličkoj crkvi mogli da uživaju u nastupu omladinskog hora i orkestra „Don Bosco“, kao i da se zabavljaju uz muziku Dragana Zukića, grupe „Playboys“ i na tehno žurci na otvorenom.

Poslednjeg dana proslave najmlađima je, zahvaljujući Klubu slikara amatera, organizovano slikanje na otvorenom na velikom platnu.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh