I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Složno i odgovorno – Mužljanci uredili svoju okolinu

U nizu tradicionalnih radnih akcija povodom obeležavanja Dana planete, u Mužlji se i ove godine okupilo desetak udruženja i civilnih organizacija, koje su saradnji sa Savetom Mesne zajednice očistile i ulepšale nekoliko zelenih površina u naselju.

U dvorištu nekadašnje „Piroš Čizme“ vredni članovi Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS“, OO Crvenog krsta i Udruženja starosnih i invalidskih penzionera pokosili su travu i vršili sitne popravke na svojim prostorijama, dok su članice pomenutih organizacija za to vreme ulepšavale baštu i sadile cveće.

I Taxi Zrenjanin

Kao i svake godine, akciji čišćenja naselja pridružile su se i članice Kluba Žena, koje su uređivale prostorije kluba, a za danas je planirano uređenje okoline spomenika podignutog mužljanskim borcima koji su stradali u Drugom svetskom ratu.

U parku, koji se nalazi ispred zgrade Mesne zajednice i buduće Etno kuće, članovi Saveta MZ i Mesnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara su takođe pokosili travu, okrečili stabla, pokupili otpatke i posadili cveće.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pored toga, oni su vredno radili i na ulepšavanju Spomen parka, koji se nalazi ispred vrtića „Snežana“.

Učesnici su za naš portal izjavili, da pored brige o očuvanju životne sredine, ove akcije sa sobom nose i dokaz zajedništva, koje mogu da posluže kao primer mnogim dolazećim generacijama.

Prethodnih nedelja uređene su i bašte i zelene površine ispred Katoličke crkve, Osnovne škole „Servo Mihalj“, KUD „Petefi Šandor“ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh