I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mužljanci u prirodi potražili spas od vrućine

U poslednjih nekoliko dana naše krajeve su zahvatile ekstremno visoke temperature. Veliki broj građana je spas potražilo na kupalištu Peskara, kraj reke Tise i na Gradskom bazenu, ili su jednostavno ostali u svojim klimatizovanim domovima.

Meštani Mužlje su spas od vrućine potražili u prirodi, u hladovini, i to u društvu svojih porodica, prijatelja i komšija.

I Taxi Zrenjanin

Naime, pre tri godine, porodica Dani, Valerija i Janoš, kao i njihova deca, rešili su da zelenu površinu, koja se nalazi pored njihove kuće, ustupe meštanima kako bi barem na jedan dan svoje probleme ostavili kući, i proveli nekoliko sati u prijatnoj atmosferi sa najbližima.

-Prve godine nas je bilo svega nekoliko desetina i to su uglavnom bile naše komšije, koji žive u okolnim ulicama. Prošle godine se vest o ovoj lepoj manifestaciji brzo proširila po selu i zbog toga smo rešili da ove godine pozovemo i naše prijatelje iz susednih naselja. „Mala šuma” kako je mi zovemo, sa uređenom zelenom površinom i drvećem pruža hladovinu i prelep pogled ka Mužljanskim ritovima, Lukinom Selu i Ečki – rekli su za naš portal idejni tvorci ove akcije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dok su se u kotlićima krčkala jela poput riblje čorbe, svinjskog, pilećeg i ovčijeg paprikaš, i dok su se mirisi roštilja, pečene slanine i krompira širili ulicama naseljenog mesta, domaćice su svim posetiocima pripremile ukusne slatke i slane kolače.

Boravak u prirodi su iskoristili i najmlađi. Za prijatnu atmosferu, koja je potrajala do kasnih večernjih sati, bili su zaduženi ovdašnji muzičari.

Porodica Dani je na kraju dana sa osmehom na licu potvrdila da će i sledeće godine pozvati ljubitelje prirode i dobrog druženja da im se u još većem broju pridruže. A možda će upravo zbog toga potreba za proširenjem zelene površine biti veoma potrebna.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh