I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Mužljanci gostovali na međunarodnoj manifestaciji u Mađarskoj (FOTO)

Zahvaljujući uzajamnom poštovanju, prijateljskim i bratskim odnosima koji traju više od dve decenije i koji su iz godine u godinu sve kvalitetniji, meštani Mužlje boravili su na međunarodnoj manifestaciji „Dani Mindsenta” održanoj u gradu Mindsent u Mađarskoj.

Na poziv tamošnjeg gradonačelnika, civilne organizacije i nekoliko članova Saveta Mesne zajednice, svojim učešćem i nastupom u raznolikim priredbama doprineli su uspešnosti ove manifestaciije.

I Taxi Zrenjanin

U kulturno-umetničkom programu ispred KUD “Petefi Šandor”, nastupili su članovi folklorne grupa “Százszorszép”, mladi citraši i Jožef Lele, negovatelj folklorne muzike na citri i dobitnik prestižne nagrade „Majstor narodne umetnosti“.

U zajedničkoj izložbi civilnih organizacija i udruženja iz blizu dvadeset gradova i naseljenih mesta, svoje umetničke radove i rukotvorine izložili su i predstavnici Kluba slikara amatera i Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS“, a predstavili su i nekoliko običaja sa mužljanskih svatova, koje se verno čuvaju od zaborava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na trodnevnoj manifestaciji učestvovali su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva , Udruženja ljubitelja vina „Sveti Martin“, ŽRK „Lehel“ i Udruženja penzionera, koji su zajedno sa ostalim organizacijama, višebrojnoj domaćoj publici, pokazali kulturna i druga bogatstva Mađara sa ovih prostora.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh