I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mužlja: Radom do uređenije sredine

Da je očuvanje životne sredine obaveza svih nas, dokazali su aktivisti Udruženja građana Novi list, koji u svojim radovima i akcijama propagiraju i afirmišu građanski aktivizam.
akcija-kolonija

Oni su u okviru projekta „Okreni novi list“ zajedno sa učenicima i učiteljicama škole „9. maj“ danas uredili i očistili zelenu površinu i igralište koje se nalazi na uglu ulica Vereb Zoltana i Riječke u Mužlji, tačnije u delu naselja Stara mužljanska kolonija.

Pokosili su travu, sakupljali smeće, očistili i ulepšali klupe i elemente na igralištu i učestvovali u edukativnoj prezentaciji pod nazivom Sakupljaj, selektiraj, recikliraj, gde su kroz likovne aktivnosti mogli da čuju i nauče važnosti očuvanja zelenih površina kao i značaj zaštite životne sredine.

akcija-kolonija1

PerSu marketi

Organizatori su istakli da zahvaljujući ovoj akciji grad Zrenjanin može da se diči još jednim lepšim i zdravijim igralištem i dodali da se edukacije zaštite zelenih površina najbolje primenjuju u školama gde su pored učenika uključeni i roditelji dajući tako primer mlađim generacijama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

akcija-kolonija2

Projekat je svojim prisustvom i radom upriličio i pomoćnik gradonačelnika David Dimkić.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh