I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Mužlja: Mladi pevači pokazali zavidan talenat na tradicionalnom festivalu muzike (FOTO)

Na oduševljenje i radost publike, koja se i ove godine u lepom broju okupila u velikoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“, u Mužlji je nedavno održan tradicionalni, trinaesti  po redu festival pop muzike „Líra”.

Organizator festivala je Udruženje muzičara i pevača, a cilj manifestacije jeste da mladi pokažu da poseduju dar za pevanjem, kao i da steknu nova iskustva za naredna takmičenja.

Fordomanija

Nakon nastupa Čenge Koso i Arnolda Nemeta, prošlogodišnjih pobednika festivala, publika je sa ogromnom pažnjom slušala dobro znane pesme poznatih pevača i omiljenih muzičkih grupa u izvođenju jedanaest pevača iz Torde i Mužlje, uzrasta od 10 do 17 godina.

POBEDNICI OVOGODIŠNJEG FESTIVALA – LAURA ZOMBORI, EMEŠE SIVERI I ALEKSANDAR VUKOJEVIĆ

Prema odluci tročlanog žirija u sastavu Diana Halai, Simona Mezei i Tibor Pakai, prvo mesto i priznanje žirija osvojili su dve Mužljanke – Laura Zombori i Emeše Siveri.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pobednici takmičenja – Laura Zombori, Aleksandar Vukojević i Emeše Siveri

Tradicionalno, publika je na kraju izvođenja pesama mogla da glasa za svog najomiljenijeg pevača. Najviše simpatije prisutnih ove godine je osvojio Aleksandar Vukojević iz Torde.

Pored njih, na takmičenju su učestvovali još Anamaria Čikoš, Edina Reštaš, Tereza Nađ, Melisa Zombori, Barnabas Feher, Mariana Fodor, Kristina Goda i Emeše Mesaroš.

Učesnici ovogodišnjeg festivala

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh