I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mužlja: Dan sela u znaku tradicije, prijateljstva i brojnih posetilaca (FOTO)

Bogatim i zanimljivim programima u vidu izložbi, kulturno-umetničkih, zabavno-muzičkih i sportskih događaja, Savet Mesne zajednice Mužlja je u saradnji sa civilnim organizacijama i udruženjima, i ove godine na tradicionalan način obeležio crkvenu slavu i Dan sela – Mužljanski Buč.

Prvog dana proslave na terenu Sportskog centra „Lehel“ odigran je jedan rukometni, prijateljski turnir, gde su „snage“ odmerile mlade i talentovane igračice domaćina Ženskog Rukometnog Kluba „Lehel“ i gostujuće ekipe iz Crepaje, Elemira i Zrenjanina.

PerSu marketi

Nakon toga je u prostorijama Kluba Mužljanaca i Udruženja „RÉMUSZ“, otvorena tradicionalna, takozvana „zajednička“ izložba članova Kluba slikara amatera, Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ“, Kluba Žena, Zanatske radionice i gostujućih izlagača iz Lukinog Sela, Ečke i Zrenjanina.

Ručni radovi naših baka, svakodnevni alati za rad u njivi naših deka, umetničke slike ovdašnjih slikara i zanimljive rukotvorine rađene po modernim tehnikama, za tri dana trajanja manifestacije privuklo je više od hiljadu ljubitelja tradicije, tradicionalnih vrednosti i običaja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U večernjim satima održan je svečani koncert u Katoličkoj crkvi, u okviru kojeg su nastupili nastavnici i učenici Muzičke škole „Josif Marinković”, kao i zrenjaninski kamerni hor „Emanuel”. Na letnjoj pozornici KUD „Petefi Šandor” održan je koncert na otvorenom, u okviru kojeg su ovdašnji muzičari dočarali pravu atmosferu sa mužljanskih svatova.

ZAHVALNICE ZASLUŽNIM MEŠTANIMA MUŽLJE

Drugog dana Buča u velikoj sali KUD „Petefi Šandor“ održana svečana sednica Saveta Mesne zajednice, u okviru koje su zaslužnim meštanima dodeljene zahvalnice za njihov dugogodišnji rad i doprinos razvoju ovog naselja.

Zahvalnice su dobili Maria Barta, Aleksandar Mihajlov, Tibor Pap, Kristian Vaštag, Ilona Kapuši, Ervin Lacko, Agneš Šeljmeši, Ferenc Gabona, Valeria Mikloš, Zoltan Takač, Rozalia Hofgezang, Rozalia Budai, Ibolja Kukola, Ištvan Juhas, Nandor Lacko, Piroška Tot, Gašpar Kiš i Tibor Zombori.

SARADNJA NASELJENIH MESTA I GRADOVA RUMUNSKOG I VOJVOĐANSKOG DELA BANATA

Radni sastanak sa predsednicima ili gradonačelnicima blizu dvadeset naseljenih mesta, gradova ili opština sa teritorije rumunskog i vojvođanskog dela Banata, održan je u zgradi Mesne zajednice Mužlja.

Cilj sastanka bio je da se u skorijoj budućnosti uspostavi saradnja između ovih naseljenih mesta i to na poljima privrede, poljoprivrede, kulture i obrazovanja.

U okviru trodnevne proslave crkvene slave i Dana sela, organizovana su takmičenja u kuvanju pilećeg i ovčijeg paprikaša, bogat kulturno-umetnički program, fudbalske utakmice, izložbe poljoprivrednih mašina, koncerti pop-rock grupa iz Mađarske i Mužlje, kao i slikanje na otvorenom za naše najmlađe meštane.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh