I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Savesni i vredni stanovnici Mužlje uredili svoju životnu sredinu

ZrBizNet

Meštani Mesne zajednice Mužlja su zajedno sa civilnim organizacijama i udruženjima ovog vikenda marljivim radom za primer obeležili Dan planete Zemlje, u okviru koje su čistili i uredili zelene površine, parkove i igrališta po naselju.

Članovi Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ“, KUD-a „Petefi Šandor“ i Kluba slikara amatera (MAKK) su početkom nedelje uredili dvorište Kulturno-umetničkog društva i ulepšali letnju pozornicu povodom tradicionalne manifesacije „Mužljanski svatovi“.

I Taxi Zrenjanin

Dok su članovi Mesnog odbora SVM kosili travu ispred nekadašnje zgrade bioskopa i u Spomen parku, koji se nalazi pored Katoličke crkve, vredni članovi Ženskog, Omladinskog i Foruma penzionera su na zelenoj površini ispred zgrade mesne zajednice pokupili smeće, okrečili drva i sađenjem cveća ulepšali njen izgled.

Ovogodišnjem čišćenju se tradicionalno priključio i Fudbalski Klub „Lehel“, čiji su članovi, nekadašnji i sadašnji igrači pokosili travu na centralnom terenu i oko terena za rukomet, uredili sedišta i pokupili razbacano smeće. Akciji su se priključili i članovi Omladinskog Foruma, Udruženja lovaca, Dobrovoljnog-vatrogasnog društva, Kluba Žena i Udruženja muzičara i pevača.

U narednim danima i ostale organizacije će učešćem u čišćenju i ulepšavanju naselja doprineti uređenju životne sredine.

Piše: Tivadar Borbelj

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh