I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mužjak rode Prvoje ponovo se vratio u svoj dom u Taraš

Lepa tradicija u Tarašu na radost svih meštana, a pogotovo najmlađih se nastavlja. 7. godinu zaredom u svoje gnezdo se vratio mužjak rode Prvoje.

Juče 4. marta .2019. oko 14 časova je sleteo na svoje sadašnje gnezdo, obišao nekadašnje i odleteo do bare Rogozare u potrazi za hranom – kaže Aleksandra Marovac Cucić ispred Udruženja građana  „Taraške rode“.

Prošle godine Prvoje je stigao 11. marta, a pretprošle na isti ovaj datum  4. marta.

PerSu marketi

Kao i svake godine brinuli smo za njegov život, naročiti posle svakodnevnih ružnih vest koje nam stižu iz Libana, a koje se odnose na nemilosrdno ubijanje belih roda i drugih migratornih vrsta ptica tokom seobe iznad te zemlje, a što je najgore sve zarad zabave i trofejnog lova. Vlasti ove zemlje nakon apela 52 organizacije iz 28 država rade zaštiti vazdušnog prostora, sada sprovode strožiju primenu zakona lovu i krivolovua radi sigurnog neba za ptice selice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prošle godine UG ,,Taraške rode,, bilo je jedno je od potpisnika grupnog apela koji su inicirale kolege iz Hrvatske SOS Tesla – Sačuvajmo bele rode u udruženje BIOM, a takođe je potpisnik pisma koje je poslato samostalno u ime udruženja.

– Uglavnom, svima nam je laknulo juče kada se Prvoje vratio, ali ipak postoji briga i za sve druge rode. Nadamo se da će se vratiti u što većem broju – kažu u udruženju.

Povodom povratka roda ovo udruženje  u saradnji sa lokalnom osnovnom školom „Svetozar Marković – Toza“ godinama organizuje  manifestaciju „Doček roda“ koja će se ove godine  održati  15.marta.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh