I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Most na Tamišu kod Orlovata čeka rekonstrukciju – stanovnici u međuvremenu „okolo-naokolo“

Zbog najavljene rekonstrukcije drumsko-železnički most na Tamišu između sela Orlovat i Tomaševac zatvoren je za saobraćaj.

To je stvorilo dosta problema meštanima ovog kraja, jer sada moraju da koriste duže alternativne pravce i atarske puteve. Ono što najviše brine građane je što radovi još ne počinju i što nema naznaka kada bi oni mogli da se završe.

Poljoprivrednici iz Orlovata sada zbog točenja dizel-goriva umesto desetak minuta i par stotina metara moraju da idu  atarskim putem ka benzinskoj pumpi u Tomaševcu skoro dva sata odnosno oko 25 kilometara u oba pravca. Isti je slučaj i sa odlaskom na njive.

PerSu marketi

Zabrana saobraćaja odnosi se na drumska vozila dok teretni vozovi i dalje prolaze preko ovog mosta. – Najviše štete mostu prave teretna vozila, odnosno kamioni i šleperi. Zato je naš predlog da se u ovom prelaznom periodu na neki način omogući prelazak makar putničkih automobila – kaže Dragoljub Savić predsednik MZ Tomaševac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Stanovnici Tomaševca s druge strane opet imaju problema u danima visokog vodostaja Tamiša jer im reka poplavi put. – Letnji put je u katastrofalnom stanju. On i nije asfaltiran već nasut kamenjem, pa ga vozila i pogotovo kamioni još više uništavaju.

Alternativni pravac prema Zrenjaninu, Uzdin, Kovačica, Farkaždin je ipak besmisleno dugačak – kaže Milena Nikolić sekretarka MZ Tomaševac.

Dvonamenski most na Tamišu sa drvenim talpama građen je s kraja 19. veka

Iz JP „Putevi Srbije“ saopšteno je da u toku javna nabavka za izgradnju novog mosta na trasi buduće Banatske magistrale. Nakon više vanrednih pregleda utvrđeno je da most nije bezbedan za upotrebu te je stoga i potrebno izgraditi novi.

most orlovat

Most je 2014. bio „kulisa“ za snimanje filma Camp X

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh