I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mogućnost besplatnih pregleda iskoristilo 105 građana

Zrenjaninska bolnica „Đorđe Joanović“ danas je bila deo nacionalne akcije besplatnih pregleda građana, čak i onih bez zdravstvenog osiguranja. U periodu od 8 do 16 časova pregledano je ukupno 105 građana. Pregledi su obuhvatali proveru krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, i EKG snimak.

– Na inicijativu Ministarstva zdravlja mi smo danas u našoj bolnici organizovali besplatne preglede za građane. Ove vrste pregleda spadaju u preventivne. Na osnovu pregleda urađeni do ovog momenta u sve tri naše ambulante, nijedan građanin nije imao ozbiljnijih tegoba koje bi zahtevale zbrinjavanje na odeljenjima. Važno je naglasiti da su ovi pregledi dostupni i za građane koji nisu zdravstveno osigurani. Broj onih koji građana koji nema osiguranje nije zanemariv, to je nešto što smo primetili, istakla je v.d. direktorka Opšte bolnice dr Ivana Tešić.

Mogućnost pregleda su iskoristili i građani koji imaju tegobe od ranije, ali su želeli da provere trenutno stanje organizma.

Fordomanija

-Došla sam da proverim stanje šećera u krvi, jer me to već brinulo, takođe imam i bolove u ramenu. Interesuje me uzrok, da li je to zbog spondiloze kičme od koje već bolujem. Dobila sam preporuku da se javim reumatologu. Drago mi je što sam proverila svoje zdravstveno stanje. Zdravstveno osiguranje imam preko muža, jer nisam zaposlena. Svi su ljubazni danas, i volela bih da je ovakva atmosfera i kada dolazim na redovne preglede, izjavila je Božana Rkman.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dr Ivana Tešić je za 29. septembar najavila akciju „ Dan otvorenog srca“ koja će se održati u centru grada. Vršiće se preventivni pregledi u cilju smanjenja kardio- vaskularnih bolesti.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh