I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

„Mlekoprodukt“ povećao otkupnu cenu mleka

Fabrika „Mlekoprodukt“  povećala je otkupnu cenu mleka za 8,2 odsto, odnosno za 2,2 dinara, što je zajedno sa korekcijom od 1. avgusta, povećanje od 3,5 do četiri dinara po litru, rekao je danas Tanjugu generalni direktor mlekare Živanko Radovančev.

Zrenjaninska mlekara, koja posluje je u sastavu multinacionalne kompanije „Bongren“ je, pod udarom suše, korigovala otkupnu cenu mleka 1. avgusta, za 5,9 odsto, tako da sada proizvođači za litar ekstra klase dobiju 37 dinara, plus državnu premiju od sedam dinara.

Zbog povećanja otkupne cene mleka, 5. septembra usledilo je poskupljenje sireva za dva odsto, a od polovine oktobra doći će drugo poskupljenje, za još četiri odsto, najavljuje Radovančev.

„Uz ekonomsku krizu letos je dodatno naišla nezapamćena suša, što se pogubno odrazilo na stočarstvo, ali srećom, te teškoće nisu stvorile tenzije između proizvođača i prerađivača mleka, već uzajamno razumevanje i saznanje da pravo rešenja, ne možemo sami naći, bez pomoći države“, smatra Radovančev, koji je blizu četiri decenije direktor mlekare.

PerSu marketi

„Mlekoprodukt“ sada prerađuje dnevno 90.000 litara mleka. O krizi govori i smanjenje otkupa i prerade mleka za 4,3 odsto, za devet meseci, odnosno u periodu januar – septembar, dok je od septembra 2011. do septembra 2012. to smanjenje iznosilo 15,5 odsto.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh