I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mladi Zrenjanina pokazali znanje na takmičenju „Šta znaš o zdravlju“

Crveni krst Zrenjanin organizovao je i ove godine smotru znanja „Šta znaš o zdravlju“ namenjenu učenicima osnovnih i srednjih škola.

sta-znas-o-zdravlju

Osnovci su pokazivali znanje o temama – zdravlje, ishrana adolescenata, Rast i razvoj adolescenata, zdravlje, higijena i oboljenje usta i zuba, pubertet kod devojčica i dečaka, hormonske i telesne promene. Srednjoškolci su se nadmetali odgovorima iz oblasti razvojno psiholoških problema adolescenata, poremećaja u ishrani, zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, upotrebe psihoaktivnih supstanci, duvana, alkohola, o narkomaniji, HIV infekciji i kontracepciji.

Pobednici u kategoriji Podmladka su Snežana Stojkov, Jovana Banjac VIII2 i Slađana Markov VIII1, sve tri iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin. Najbolje znanje u kategoriji Omladine pokazale su Sofija Gregović III Zrenjaninska gimnazija Zrenjanin, i Milena Govedarov IV1 i Jovana Miladinov II4, obe iz Srednje medicinske škole Zrenjanin.

Fordomanija

sta-znas-o-zdravlju1

Prvoplasirani učenik u kategoriji Podmlatka i prvoplasirani u kategoriji Omladine stekli su pravo učešća na pokrajinskoj smotri znanja 15. aprila u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nagrade najboljim takmičarima uručila je Aleksandra Tanasijević sekretar Crvenog krsta Zrenjanin.

sta-znas-o-zdravlju2

– Od takmičarskog karaktera nama su mnogo značajnija saznanja koja učesnici ponesu iz Crvenog krsta za čitav život. Cilj Crvenog krsta je da promoviše vrednosti poput zdravih stilova života, pravilne ishrane, da skrene pažnju na kulturu pokreta i potrebu za fizičkom aktivnošću među mladima. Želimo da mladi u našoj lokalnoj zajednici stasavaju i razvijaju se bez alkohola, duvanskog dima, psihoaktivnih supstanci. Posebno se obraćamo mladima sa porukom da sačuvaju svoje reproduktivno zdravlje, učimo ih o polno prenosivim bolestima i vidovima kontracepcije, rekla je Tanasijević.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh