I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Mladi pokazali zavidno znanje na takmičenju prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin

Pri završetku obeležavanja nedelje Crvenog krsta, članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su organizovali tradicionalno gradsko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći.  Ovogodišnje takmičenje je bilo međunarodnog karaktera, jer  su pored učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije našeg grada, učestvovali i ekipe prve pomoći Crvenog krsta Bekeščabe (Mađarska) i Arada (Rumunija).

U kategoriji takmičara osnovnih škola prvo mesto su osvojili učenici druge ekipe Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”. Drugo mesto je pripalo prvoj ekipi Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, dok su treći bili đaci Osnovne škole “Jovan Dučić” iz Kleka. U kategoriji učesnika srednjih škola prvo mesto su osvojili volonteri Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin, dok je drugo mesto pripalo učenicima srednje Medicinske škole.

Prvoplasirane ekipe će predstavljati Crveni krst Zrenjanin na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će biti održano 3. juna na Petrovaradinu.

PerSu marketi

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević je izjavila, da bazična aktivnost kada je reč o radu sa mladima u Crvenom krstu jeste prva pomoć i najveći broj mladih upravo kroz tu aktivnost dolazi i započinje svoj volonterski rad.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Smatramo da je u današnje vreme od izuzetne važnosti poznavanje veština pružanja prve pomoći. Trudimo se da što veći broj mladih prođu naš osnovni kurs i steknu osnovna znanja i veštine pri pomoći ljudima u nevolji  – istakla je sekretarka.

Tokom takmičarskog dana, Dobrovoljno-vatrogasno društvo Zrenjanin je učesnicima organizovalo prikaz pravilne upotrebe protivpožarnih aparata i gašenje požara.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
Na vrh