I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Mladi pokazali zavidan gastronomski talenat na kulinarskom takmičenju u Mužlji (FOTO)

Drugo po redu takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša za najmlađe meštane održano je u dvorištu nekadašnje „Piroš Čizme“ u Mužlji, u organizaciji članova Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ“.

Na ovogodišnje takmičenje se prijavilo 15 budućih „kulinarskih majstora“ iz Belog Blata i Mužlje, kojima su najveću podršku pružili roditelji, bake i deke i prijatelji.

Prema rečima organizator, cilj ovog događaja jeste da se deca i mladi upoznaju sa bogatom trpezom ovdašnjih naroda, da nauče da pripremaju stare i ukusne gastronomske specijalitete i da slobodno vreme provedu na otvorenom, družeći se sa drugim mladima.

PerSu marketi

– Deca su sama ljuštila luk i krompire i dodavali začine pri kuvanju ovog ukusnog jela. Ovom manifestacijom želimo da ih upoznamo sa radom našeg Udruženja, jer će upravo oni činiti budućnost i opstanak naše zajednice – rekli su nam domaćini.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tročlani žiri u sastavu Otilia Damjanović iz Mužlje, Laslo Čabi iz Bečeja i Sava Kovački iz Sakula, je tokom ocenjivanja gastronomskih specijaliteta obratio posebnu pažnju na ukus i gustinu paprikaša, kao i da li su meso i krompir dovoljno skuvani.

Prvo mesto je osvojio David Juhas, drugo mesto je pripalo Aronu Požaru i ekipi „Mužljanski junior“, treći su bili Monika Lazar, Sebastian Tapai i članice ekipe „Andik“, dok su četvrto mesto osvojili Lea Rac, Enike Fekete i ekipa „Šobrik“.

Prvoplasirani i drugoplasirani takmičari su izborili  učešće na takmičenju u kuvanju svinjskog paprikaša, koji će biti održan u dvorištu KUD „Petefi Šandor“ 11. maja u okviru manifestacije „Mužljanski svatovi“.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh