I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mladi pevači pokazali zavidan talenat na festivalu muzike u Mužlji (10 SLIKA)

Na oduševljenje i radost publike, koja se u lepom broju okupila u velikoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“, sinoć je u Mužlji održan tradicionalni, jedanaesti po redu festival pop muzike „Líra”, sa ciljem, da mladi pokažu da poseduju dar za pevanje, kao i da steknu nova iskustva za naredna takmičenja.

Nakon nastupa Sabine Taši, jedne od prošlogodišnje pobednice festivala, mnogobrojna publika je sa ogromnom pažnjom slušala dobro znane pesme poznatih pevača i omiljenih muzičkih grupa u izvođenju sedmoro pevača uzrasta od 12 do 21 godina.

PerSu marketi

POBEDNICE OVOGODIŠNJEG FESTIVALA – EMEŠE MESAROŠ I SENDI PAGER

Prema odluci tročlanog žirija u sastavu profesorice klavira Marte Ronto, profesora muzičkog Zoltana Kenderešija i violiniste Tibora Šivega, prvo mesto i priznanje žirija osvojila je Sendi Pager.

Sendi četiri godine učestvuje na festivalu pop muzike. Ona je za naš portal izjavila, da od malih nogu voli da peva, muzika za nju znači mnogo i druga pobeda na ovom takmičenju je podstiče da i dalje nastavi da se bavi pevanjem.

Tradicionalno, publika je na kraju izvođenja pesama mogla da glasa za svog najomiljenijeg pevača. Najviše simpatije prisutnih i ove godine je osvojila Emeše Mesaroš.

Emeše se od ranog detinjstva bavi pevanjem, za koje  je vežu lepe uspomene. Dok nastupa na pozornici oseća se veoma srećnom. Drugu godinu za redom je osvojila naklonost publike, što  je čini veoma srećnom i ponosnom. Emeše je izrazila nadu, da će mladi sledeće godine biti više hrabriji i odlučniji, i da će se u znatnom većem broju prijaviti na ovo takmičenje.

Tokom večeri nastupili su još Timea Krištof iz Kikinde, kao i Laura Sabo, Janoš Sarvak, Arnold Nemet i Čaba Liptai iz Mužlje.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh