I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Mišljenja korisnika na društvenim mrežama su najbolja reklama za mini pivare

Sve zahtevniji kupci i razvoj tehnologije primoravaju preduzeća da u svoje poslovanje uvode inovacije. Moderna oprema, osavremenjavanje procesa prozivodnje i najkvalitetnije sirovine samo su jedan od preduslova za uspeh u radu mini pivare. Međutim, to ne znači automatski i uspeh na tržištu. Kakve su sve inovacije uvedene u pivarsku industriju poslednjih godina pitali smo Zdenku Dudić, doktora nauka sa Ekonomskog i inženjerskog fakulteta u Novom Sadu, koja je učestvovala na trećem Simpozijumu o pivarstvu.

Nove tehnologije znače i nov način proizvodnje piva. Kako u smislu poboljšanja kvaliteta proizvoda, tako i u smislu sigurnosti i bezbednosti i proizvoda i radnika.

„Kada govorimo o inovacijama koje pivare uvode u proizvodnju, unapređenje tehnologije proizvodnje možemo da posmatramo iz više uglova. Gledamo šta se promenilo i koje se novine uvode u proces proizvodnje kako sirovina, tako i finalnog proizvoda tj. piva. Koja su to poboljšanja, koji su standardi, koje su to nove tehnologije koje će omogućiti proizvodnju što kvalitetnijeg proizvoda po pristupačnim cenama. Najviše se posmatra kako inovacije utiču na poboljšanje profitabilnosti ovog sektora“, kaže Zdenka Dudić sa Ekonomskog i inženjerskog fakulteta u Novom Sadu.

I Taxi Zrenjanin

Zdenka Dudić

„Nove tehnologije su promenile način proizvodnje. Sada je kontrola moguća u svim delovima procesa proizvodnje. Od sirovina do finalnog proizvodnja. Uvedeni su standardi. Poboljšavaju se uslovi sigurnosti za ljude koji rade u procesu proizvodnje. Postoje razni indikatori za procenu kvaliteta piva ne samo na tržištu, već u proizvodnji. Ako se pokaže da nešto nije dobro mogu da se evidentiraju i otklone greške. Nove tehnologije smanjuju gubitke kompaniji“, objašnjava naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mini pivare su oslonjene većinom na reklamu kroz društvene mreže

Era digitalizacije nam je omogućila da se sve informacija nalaze „na klik“ od nas. Pa je tako digitalni marketing postao veoma bitan za sve proizvode. Pojava novih malih pivara, novih vrsta piva i brojnih manifestacija koje imaju za cilj promociju piva, „teraju“ preduzetnike da uvode inovacije kako bi pobedili konkureciju.

„Poslednjih godina na tržištu se pojavljuju kraft pivare. Malim pivarama klasičan marketing nije toliko neophodan koliko je potreban velikim proizvođačima piva. Mini pivare učestvuju na raznim festivalima i pivskim turama, koje su sve popularnije u Evropi. Upravo se na tim mestima proizvođači i potrošači sreću i uspostavljaju neposredan kontakt. Sve više ljudi se okreće tom tržištu. To je tržište koje je drugačije od onog na kojem posluju velike industrije piva. Kraft pivare u procesu proizvodnje dozvoljavaju ekperimentisanje, inoviranje procesa proizvodnje i proizvodnju različitih vrsta piva. I to kako alkoholnih, tako i bezalkohonih, koja su sve više zastupljena na tržištu. Primedbe i sugestije koje dolaze od kupaca u samom startu mogu da utiču na proizvođače da menjaju proces proizvodnje. Da dobiju proizvod koji je bolji i koji kupci traže“, kaže Dudić.

„Kraft pivare na društvenim mrežama imaju sve bolju reklamu. Kada međusobno komuniciraju, korisnici društvenih mreža istovremeno ocenjuju pivo i preporučuju ga. Reč je o marketingu koji ide od korisnika korisniku. To je najbolji marketing koji postoji, bez obzira na razne vrste velikih reklama koje velike pivare plasiraju na televiziji. Male pivare imaju mnogo bolji položaj na društvenim mrežama. Ono što njihovi korisnici kažu, privuče minimum još pet drugih korisnika i to se širi na taj način. Društvene mreže definitivno mnogo pomažu zanatskim pivarama“, zaključuje na kraju razgovora naša sagovornica.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh