I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Miša Hromčik: Moto avantura od Zrenjanina do Irana pretočena u knjigu

„Putovanja vas prvo ostave bez reči, a onda vas pretvore u pripovedača“. (Ibn Batuta, 1304 – 1369, istraživač i putnik iz Maroka)

„FASCINIRAN SAM IRANOM“

Upravo ove reči najvećeg putnika u istoriji islamskog sveta, Ibn Batute, kao da su životni lajtmotiv bajkera Miše Hromčika, koji je avanturu iz 2019. godine pretočio u knjigu. Ovo je njegova druga knjiga. U prvoj nas je proveo „Od Banatske paprike do Severne Afrike“, a sada ćemo imati priliku da se sa njim „provozamo“ od Zrenjanina do Crvenog mora i nazad.

– Ideja se rodila na samom putovanju, jer sam bio fasciniran gostoprimstvom Iranaca, kao i njihovom kulturom. Bilo bi šteta toliko pozitivnih događaja i čarobnih mesta ne podeliti sa ljudima, koji nisu imali prilike da ih vide. Nakon odluke, beleške sam vodio na samom putovanju, a pisanje i uobličavanje knjige trajalo je nekih godinu dana. Knjiga je trenutno štampana samo na srpskom, ali je već urađen i prevod na engleski i biće štampana čim finansije to dozvole, jer imam već desetak porudžbina knjige na engleskom iz Irana, Jermenije i Gruzije – kaže Miša Hromčik za Ilovezrenjanin.

PerSu marketi

Knjiga ima 160 strana i obuhvata putovanje dugo 36 dana kroz Bugarsku, Tursku, Gruziju, Jermeniju, Nagorno Karabah, Iran, Rusiju, Ukrajinu i Moldaviju. Ukupno 14,500 kilometara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Knjiga će biti interesantna svima koji vole putovanja, a motociklistima može biti višestruko korisna, jer sadrži mnogo korisnih saveta, pogotovo ako se nađu u nepredviđenim situacijama. Na kraju knjige nalaze se preporuke sa koordinatama za smeštaj i servise motora u navedenim zemljama.

Format je 25 x 25 cm i rađena je u punom koloru, kako se ne bi izgubio kvalitet fotografija.

– Ne mogu da izdvojim posebne momente, ali će čitalac i sam osetiti toplinu i dobrodušnost iranskog naroda, što je moja najjača impresija. Ova knjiga je u stvari poziv i motivacija za putovanje, upoznavanje drugačijih ljudi i dokaz da najveći deo ljudske rase jesu dobronamerni i čestiti ljudi. To je bio jedan od glavnih motiva pisanja ove knjige, a svi zainteresovani mogu da je kupe u knjižari Teatar u centru Zrenjanina – dodao je Hromčik.

NAREDNA DESTINACIJA – VLADIVOSTOK

Naš sagovornik kaže da je naredno veliko putovanje već u procesu planiranja.

– Ukoliko se stvari poprave naredno putovanje je na Daleki Istok, kod prijatelja na Bajkal, u Mongoliju i do Vladivostoka .

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh