I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Miroslava Najdanovski promoter Zrenjanina na predstojećem sajmu turizma u Beogradu

Slogan ovogodišnje promocije Zrenjanina na 40. Sajmu turizma u Beogradu koji će biti održan od 22. do 25. februara glasi: „Tu je nekad bilo more“.

Promoter našeg grada biće proslavljena reprezentativka u plivanju, danas član Olimpijskog komiteta, Miroslava Najdanovski. Tokom tri dana biće priređen bogat kulturno umetnički program uz učešće partnera Turističke organizacije, poput kompanija „Gomex“, „Mlekoprodukt“, EuroVelo Carska Bara, Banje Rusande i drugih. Specijalni gosti na zvaničnoj prezentaciji Zrenjanina u petak 23. februara od 12 časova, biće članovi ambasade Francuske.

Veliki potencijal nautičkog i biciklističkog turizma

-Tokom predstojećeg Sajma turizma Zrenjanin će promovisati sve sadržaje koje ima i nudi, a težište će ovog puta biti stavljeno na nautički turizam – kaže direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.

I Taxi Zrenjanin

-Veliki broj posetilaca, a samo prema broju ostavarenih noćenja u prošloj godini ih je bilo gotovo 30 odsto više nego u 2016., izražava želju da obiđe naše reke. Zrenjanin je u okruženju ili leži na 5 reka i zato je u planu organizovanje turističkih tura brodićima do Ečke, Stajićeva, Slankamena, Titela ili Kleka i Itebeja. Polazište je, opet ne slučajno, ispred zrenjaninske pivnice, gde je u planu otvaranje nautičkog kluba kao i Muzeja piva u pravom smislu te reči. Na potezu od pivnice do „žutog mosta“ u toku je uređenje šetališta koje je već dobilo lepe kandelabre, a u planu je i postavljanje odgovarajućih klupa. Postoje i planovi da se nautičarima kao i svim drugim posetiocima na tom potezu priredi izložba starih zanata i da tu provedu interesantne i sadržajne časove.  U takav koncept već se uklapa „Vesela begejska regata“. Na ovaj način vodenim putem brodicama sa malim gazom, povezuju se Žitište i Zrenjanin kao i sve usputne tačke ove turističke ture. Druga važna tačka promocije je biciklistički turizam koji je u svetu pravi hit i u velikoj je ekspanziji. Kroz Srbiju prolaze tri ture „EuroVela“ i pored promocije na beogradskom sajmu potencijali ovog vida turizma na ovom području biće snažno promovisani i na predstojećem sajmu u Berlinu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ljubotina dodaje i da Zrenjanin i dalje promovišu kao grad koji je domaćin mnogobrojnih festivala i manifestacija. Tako turisti, kako domaći tako i strani, osim najpoznatije, najstarije i najposećenije manifestacije „Dani piva“,  tokom godine mogu da posete i „Korzo fest“, „Banatske vredne ruke“, „Banatsku bajku“, „Izađi mi na teglu“, mnogobrojne folklorne i horske, sportske i druge manifestacije koje će ove godine biti objedinjene u jednom turističkom kalendaru dešavanja koji će takođe biti promovisan na sajmu u Beogradu.

Povratak Zrenjaninaca na Tisu

Uz postojeće najpopularnije i najbliže „zrenjaninsko more“, Peskaru, postoje ambiciozni planovi vezani za kupalište na reci Tisi. Konkurisano je za sredstva kojim će se obezbediti potpuno nova talpa izrađena od modernih materijala i najmodernijeg dizajna koji uključuje i bazen za decu, a koja će imati garanciju od najmanje 15 godina. Uz uređenje postojećih terena kao i marine, nova talpa daće potpuno nov atraktivan izgled kupalištu. Ni Peskara neće ostati u drugom planu, pa će tako kupališna sezona krajem juna uz tradicionalno takmičenje u vožnji vodenih skutera, modnom revijom biti otvorena i atraktivnim aero-mitingom.

Stara talpa biće zamenjena novom

Veliki potencijali ruralnog turizma

-Ruralni turizam je jedna od glavnih odrednica strategije razvoja turizma. Današnji turisti zasitili su se poseta gradovima. To ne znači da ih ne posećuju, ali sve više žele da posete i osete mala mesta, da dožive tu atmosferu. Ova tema opet je povezana i sa „EuroVelom“ jer gosti na biciklima mahom zaobilaze veće gradove. Zato i nije slučajan plan da se kod Kleka gradi „Cyclo centar“ sa bungalovima za bicikliste za čiju svrhu je već namenjen jedan plac. Koliko naša mala mesta odišu istorijom, tradicijom, izmešanom kulturom i gastronomijom, to nama na lokalu ne treba posebno pominjati, ali u promociji naše regije pred domaćim i stranim turistima to je veliki i neizostavan deo kampanje. U tom smislu manifestacija „Banatska Bajka“ ima velik značaj jer sve ono što naša naseljena mesta imaju da ponude objedinjuje se na jednom mestu i domaćim i stranim turistima koji dolaze u Zrenjanin – zaključio je direktor Turističke organizacije, Zoran Ljubotina.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh