I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Miris ajvara širio se Trgom slobode – karavan „Izađi mi na teglu“ i u našem gradu (VIDEO)

Nakon obiilaska 30 gradova u Srbiji, karavan „Izađi mi na teglu“ stigao je danas i u Zrenjanin. Trgom slobode, već od prepodnevnih sati, širio se miris pečenih paprika i uprženog ajvara. Vredno se kuvalo, a gosti koji su pristigli sa karavanom, rekli su nam da je naš trg jedan od najlepših.

Organizatori manifestacije realizovali su ovaj događaj u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanin.

– Imamo 11 prijavljenih ekipa koje će se takmičiti u pravljenju ajvara. Pobednika očekuje šporet „Smederevac“ i direktan plasman na finalno takmičenje u Soko Banji, 14. oktobra. Pored takmičenja, imamo i „Tegla bazar“ u okviru kog su izloženi ručno izrađeni predmeti, koji su dostupni i za kupovinu. Danas smo priredili i kulturno -umetnički program koji je upotpunio događaj, pa smo mogli videti nastupe KUD „Đerđef“ i orkestra „Tiririri“, istakla je koordinatorka manifestacije, saradnica u Turističkoj organizaciji Zrenjanina Ivana Bogaroški.

I Taxi Zrenjanin

Organizatori su za takmičare obezbedili 30 kg paprike, drva, peći i začine, kao i stolove i štandove, a od takmičara se očekivalo da ponesu svoj pribor za kuvanje ajvara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Odziv je sjajan, kao i mesto održavanja. Poslužilo nas je lepo vreme, a i takmičari su sjajni. U Srbiji nema boljeg proizvoda od ajvara, i stranci se oduševe kada ga probaju. Ovo je sjajna prilika da se pokaže koji je način pravljenja najbolji, a „najukusniji“ recepti će biti nagrađeni. Nagrade su brojne – pored šporeta „Smederevac“ tu je i jedan novi proizvod, koji se još nije pojavio na tržištu, zatim, uključeno je i putovanje za celu ekipu, novčani iznosi, kao i simbolično krunisanje pobednika. Ono što je veoma značajno jeste to da će srpski proizvođač „Bakina tajna“ sledeće godine proizvoditi ajvar prema pobedničkom receptu. Nedostaje nam vremena da obiđemo sve gradove, jer da je paprika dostupne cele godine, verovatno bismo produžili vreme održavanja. Razmatramo da sledeće godine napravimo još jednu ovakvu ekipu, koja će istovremeno raditi, kako bismo obuhvatili što više gradova, rekao je direktor manifestacije „Izađi mi na teglu“, Saša Stamenković.

Ono što je posebno interesantno, za ovu manifestaciju postoje interesovanja u Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji, što bi manifestaciji, u slučaju proširenja donelo međunarodni karakter.

Pogledajte ako su takmičarke u Zrenjaninu pripremale ajvar:

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh