I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Miodrag Majić: Patnja je ono na šta nikada ne možete da oguglate

Promocija trilera „Deca zla“ koji je pobudio pažnju javnosti i zaintrigirao je temom posledica nesrećnih ratova i počinjenih zločina, biće održana u petak 11. oktobra u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ od 19 časova.

Biće ovo prilika da se Zrenjaninci kroz razgovor sa autorom, sudijom Miodragom Majićem, bliže upoznaju sa motivom za pisanje ovakvog dela, porukom koju je želeo da pošalje i likovima kroz koje je svakom čitaocu dao priliku da se zamisli, ili čak poistoveti.

– Intrigiraju me tabui, a ratni zločini koje su izvršili „naši momci“ i dalje su jedna vrsta tabua u čitavom regionu. Pored toga, kao sudija učestvujem u postupcima za ta najteža krivična dela, a onda, svedok sam i devijacija u pravosuđu. Pomislio sam kako bi bilo korisno jednu tako kompleksnu temu, predstaviti čitaocima zavijenu u privlačnije „pakovanje“ trilera. Ispalo je da je to dobro i da se ljudima dopalo. Ne verujem da bi bilo isto da sam im rekao – evo sada želim da vam pričam o ratnim zločinima i korupciji u sudstvu. Mislim da bi samo mali broj njih nastavio da čita. Ne volimo kada nam se saopštavaju neprijatne stvari, rekao je Majić za portal I love Zrenjanin praveći uvertiru za najavljenu promociju.

Iako uvek dobro pripremljen, autor „Dece zla“ priznaje da se tokom istraživanja i prikupljanja građe za roman susreo sa podacima koji su ga iznenadili.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Tako je, jesam. Neke stvari sam znao i pre početka pisanja, ali sam mnogo toga otkrio tek kasnije. Nekoga ko skoro četvrt veka učestvuje u krivičnim postupcima, malo toga može da iznenadi. Navikli ste na zločin, učinioce, krv… Međutim, ono što vas uvek iznova dirne, to su male ljudske sudbine koje su takvim stvarima pogođene. Ta patnja je ono na šta nikada ne možete da oguglate. Valjda zato kažu da su i sudije, uprkos svemu, samo ljudi.

Zrenjaninska publika imaće priliku da se bolje upozna sa ovim nesvakidašnjim književnim delom kroz nekoliko odlomaka koje će čitati glumac Miloš Vojnović.

Miodrag Majić će na kraju promocije u biblioteci potpisivati knjige koje će moći da se kupe na licu mesta. Ulaz je slobodan.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh