I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ministarstvo prosvete donelo odluku: Srednjoškolci u tri grada prelaze na onlajn nastavu, u 18 na kombinovanu

Zrenjanin nije na spisku škola koje će od ponedeljka, 27. septembra, preći na onlajn ili kombinovanu nastavu. Ministarstvo prosvete donelo je danas odluku da srednjoškolci u tri grada – Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu od sledeće nedelje prate nastavu po trećem modelu – onlajn, dok će se drugi model, kombinovani – dan u školi a dan od kuće, primenjivati u srednjim školama u 18 lokalnih samouprava.

Drugi model nastave, koji podrazumeva kombinovanje neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe, primenjivaće se srednjim školama na teritoriji 18 lokalnih samouprava: Beograd, Valjevo, Vranje, Leskovac, Lajkovac, Lebane, Prokuplje, Ub, Čačak, Bajina Bašta, Velika Plana, Vladičin Han, Ljig, Kragujevac, Sjenica, Šabac, Niš i Sremska Mitrovica.

– Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika – navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

PerSu marketi

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Imajući u vidu specifičnost organizacije obrazovno-vaspitnog rada u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Tim za škole doneo je odluku da ukoliko se u odeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija SARS-CoV-2 virusom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana uz prethodne obavezne konsultacije sa roditeljima učenika tog odeljenja – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Ukoliko su u pojedinim školama školska uprava, kao i stručni organi, uz konsultacije sa Savetom roditelja i institutima/zavodima za javno zdravlje, procenili da epidemiološka situacija u školi dozvoljava nastavak neposrednog obrazovno-vaspitnog rada, te škole mogu uz pojačanu primenu svih epidemioloških mera, organizovati neposredni rad kao najbolje rešenje za učenike.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh