I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Ministar Verbić u Zrenjaninu: Ova školska godina je odavno ugrožena

Tokom jučerašnje posete Zrenjaninu, ministar prosvete Srđan Verbić potvrdio je još jednom informaciju o smanjenju zarada onih profesora i nastavnika koju su u prethodnim mesecima sprovodili štrajk.

vernic

– Štrajk je definisan zakonom i u njemu piše koje su obaveze zaposlenih u prosveti i kakva su njihova prava. To je vrlo jednostavna situacija – ako želimo da se borimo za neka prava, moramo da poštujemo i ono što su obaveze. Ako u zakonu piše da nastavnici nemaju pravo na nadoknadu za onaj deo radnog vremena koji nisu radili – onda ga nemaju, i na njihovim poslodavcima, odnosno direktorima je da to obračunaju na pravi način, bio je jasan Verbić.

Na pitanje medija da li je ova školska godina ugrožena zbog činjenice da časovi mesecima traju 30 minuta, ministar kaže da đaci mnogo ispaštaju u ovoj situaciji.

I Taxi Zrenjanin

– Ova školska godina je odavno ugrožena, đaci imaju štete od onoga što se dešava u školi, i to nije nešto što mi sada možemo da nadoknadimo. Nikakvo planiranje nadoknade u kojoj bi đaci imali po devet časova ne dolazi u obzir, oni ne mogu da idu po devet sati u školu, ili da subotom idu u školu. Ono što je izgubljeno ove godine ne može da se nadoknađuje u poslednjem trenutku, o tome je trebalo razmišljati ranije, bio je odsečan ministar.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Foto: Tv Best

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh