I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ministar Stefanović na zboru vatrogasaca u Zrenjaninu: „Vatrogasci su heroji“ (FOTO, VIDEO)

Tehničko – taktički zbor Dobrovoljnih vatrogasnih društava i zajednička pokazna vežba Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin i Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije našeg grada, održana je danas na Trgu slobode u prisustvu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova, dr Nebojše Stefanovića.

Nakon sastanka i razgovora sa gradonačelnikom Zrenjanina, Čedomirom Janjićem, Stefanović se na Trgu slobode obratio predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Vatrogasno-spasilačkog bataljona.

-U današnje vreme često zaboravljamo na rad naših vatrogasaca i zbog toga jedno veliko hvala vama, profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima za sve što radite za nas i našu državu, iskreno i od srca. Ne volim da pravim razliku između profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca – požar je požar, vatra je vatra. Kada želite da spasite nečiji život, niko vas ne pita ko ste, bitno je samo da pomognete ljudima u nevolji. Iz razgovora sa gradonačelnikom Janjićem sam saznao, da na teritoriji grada Zrenjanina ima preko 2400 članova, da u svakom naseljenom mestu postoji vatrogasni dom sa ozbiljnim brojem vozila, što pokazuje vašu posvećenost. Za vatrogasce često kažu da su „tihi“ heroji. Za mene ste istinski heroji, jer spašavate naše živote – rekao je dr Stefanović.

I Taxi Zrenjanin

Ministar je podsetio i na novi zakon o dobrovoljnom vatrogastvu, koji je donet u saradnji sa svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji i sa Sektorom za vanredne situacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Kada budemo završili prijem nove klase, do kraja godine imaćemo najveći broj vatrogasaca u poslednjih 15 godina, a nameravamo i dalje povećanje tog broja. Nabavili smo nova vozila, a za sledeću godinu smo već naručili i nova vatrogasna vozila. Nakon zanavljanja, vozila koje neće biti u eksploataciji, Ministarstvo unutrašnjih poslova će ih donirati vatrogasnim društvima, kako bi povećali njihove kapacitete – rekao je na kraju ministar dr Nebojša Stefanović.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić je istakao, da na teritoriji grada Zrenjanina ima čak 23 dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji broje preko 2400 članova.

-Retko koji grad u našoj zemlji može da se pohvali ovim brojkama. To su one organizacije, koje su prve na udaru kada izbije požar u selu, u ataru ili u gradu. Svedoci smo da su vatrogasci prvi na terenu u slučaju vanrednih situacija, bukvalno prvi ulaze u vatru i spašavaju živote i dobra. Hvala im na tome – rekao je Janjić.

Nakon obraćanja, pred zainteresovanim građanima, održana je zajednička pokazna vežba.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh