I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Ministar Nebojša Stefanović: Zrenjanin primer dobre saradnje policije i lokalne samouprave

Ministar policije dr Nebojša Stefanović obišao je danas Zrenjanin gde je razgovarao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i prisustvovao primopredaji dva vozila za interventne patrole koje je lokalna samouprava poklonila Policijskoj upravi.

ministar-policije-stefanovic-zrenjanin2
Ministar je u pratnji direktora policije Milorada Veljovića razgovarao sa načelnikom Bojanom Markovićem o stanju bezbednosti na teritoriji Policijske uprave Zrenjanin, stopi kriminaliteta, i broju rešenih krivičnih dela.

Nakon sastanka, zaključeno je da je Zrenjanin i dalje jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji.

– Zahvaljujući dobrom i angažovanom radu policije, u ovoj Policijskoj upravi imamo veoma nizak kriminalitet i povećan broj rešavanja krivičnih dela. Očekujem da se pojača rad na rasvetljavanju razbojničkih krađi i pljački, i to je nešto što građani ovog dela, ali i cele Srbije očekuju od nas. Pohvalno je to što se ozbiljno radilo na suzbijanju narko tržišta i u celoj ovoj Policijskoj upravi to danas nije problem, ali to ne znači da ćemo mi stati sa tim, rekao je ministar. – Zahvaljujem se gradonačelniku Zrenjanina za uručena vozila. Poznato je da policija radi 24 sata, da su vozila potrebna, a ovo je svakako primer dobre saradnje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

ministar-policije-stefanovic-zrenjanin1
Ministar je najavio da će saradnja lokalne samouprave i policije u narednom periodu biti nastavljena na polju povećanja nivoa bezbednosti, kako opšte tako i one u saobraćaju, pa će tako video nadzorom biti pokriveno nekoliko najvažnijih saobraćajnica, a kamere će osim kretanja svih vozila, moći da prate i da beleže registracije na tablicama. Mreža kamera će, u skladu sa finansijskim mogućnostima, biti proširena na školska dvorišta i na sva bezbednosno interesantna mesta gde nije moguće imati angažovanog policajca.

GradonačelnikČedomir Janjić pohvalio je rad pripadnika Policijske uprave koji su doprineli činjenici da Zrenjanin danas bude u vrhu najbezbednijih gradova.

Požrtvovanost policajaca i vredan rad pohvalio je i ministar rekavši da se dobri rezultati moraju održavati.

– Pohvalio sam ljude ovde, ohrabrio ih, ali i rekao da ih trenutni rezultati ne uljuljkaju, da ne pomisle da je to dovoljno dobro za građane Srbije. Dobro je samo onda kada je stopa kriminaliteta nula, kada nemamo dece koja nam ginu na ulicama i kada imamo kriminalce iza rešetaka, rekao je Stefanović.

ministar-policije-stefanovic-zrenjanin3
Nešto kasnije, ministar je učestvovao na tribini o bezbednosti građana tokom koje je, u prepunoj sali hotela Vojvodina, duže od sat vremena odgovarao na pitanja Zrenjaninaca.

Foto: Miodrag Grubački

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh