I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Ministar Branko Ružić u Zrenjaninu razgovarao sa predstavnicima gradova iz Mađarske

U cilju jačanja prekogranične saradnje sa susednim državama i na poziv gradonačelnika grada Zrenjanina Čedomira Janjića, danas je u Gradskoj kući upriličen doček ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Branku Ružiću i gradonačelniku grada Morahaloma iz Mađarske Zoltana Nogradia.

Susretu su prisustvovali i državni sekretari Ivan Bošnjak i Zoran Kasalović, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predstavnici grada Debrecina i Srpsko-mađarske privredne komore, kao i čelnici grada Zrenjanina.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da je današnji susret odlična prilika da se višegodišnja saradnja sa mađarskim gradovima Đula, Debrecin, Mako, Bekeščaba i Morahalom u narednom periodu ojača i produbi.

PerSu marketi

-Raduje me činjenica da je ministar svojim dolaskom pružio podršku našoj nameri da saradnju sa susednim državama ojačamo kako na poljima evropskih projekata, tako i na poljima turizma i kulture. Nadamo se da će naša ideja uskoro dobiti podršku Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske – rekao je gradonačelnik.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ministar Branko Ružić je u svom pozdravnom govoru pohvalio dosadašnje rezultate lokalne samouprave i podržao jačanje budućih prekograničnih saradnji sa susednim državama, jer je to jedini put afirmisanja evropskih vrednosti na našim prostorima.

Gradonačelnik Morahaloma Zoltan Nogradi je istakao da se raduje ovom pozivu i predstavljanju kulturnih, gastonomskih i turističkih mogućnosti mađarskih gradova našim sugrađanima i dodao da se trenutno radi na jednom zajedničkom projektu o izgradnji srpsko-mađarskog kulturnog centra u Morahalmu, a želja im je da pored saradnje u oblasti kulture, Morahalom bude most između Evropske Unije i naše zemlje.

Ministar Ružić je nakon susreta u Gradskoj kući, zajedno sa svojim saradnicima i predstavnicima iz Mađarske i grada Zrenjanina, svečano otvorio 34. po redu takmičenje u kuvanju riblje čorbe  „Zlatni kotlić“  i 10. Memorijal „Đula Farkaš-Farki“. Gosti iz Mađarske predstavili su svoju kulturu, običaje i gastronomsku ponudu.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh