I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Milica Knežević: Želja mi je da pređem ceo maraton

Milica Knežević nastavlja da inspiriše svojim postupcima i podvizima. Uprkos tome što je 2009. godine doživela nesreću zbog koje je danas u invalidskim kolicima, to je nije sprečilo da roni, da igra stoni tenis, slika i izrađuje razne predmete, da pliva u bazenu. Bavila se Milica i veslanjem, kajakom, plesom i ragbijem u kolicima, ostvarila je svoj san skočivši iz aviona padobranom, a pre nekoliko dana je, na Beogradskom maratonu, uspešno prešla stazu dužine 21 kilometar.

Dok je bila na studijama u Americi, jedan od profesora joj je pričao o svojim iskustvima sa polumaratona, jer ih je istrčao 10 za godinu dana, što je nju oduševilo i podstaklo da razmišlja o tome da i sama nekada učestvuje u takvoj trci. Nekoliko dana pre Beogradskog maratona, videla je poziv SSOSIB-a (Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda) za učešće osoba sa invaliditetom i tada je, sa životnim partnerom, odlučila da pokušaju da zajedno istrče polumaraton.

– Nisam znala šta da očekujemo, koliko će nam vremena trebati, ni da li ću ja moći fizički da izdržim do kraja. Čitavo iskustvo je bilo puno pozitivne energije i podrške sa svih strana koja nam je bila vetar u leđa da stignemo do cilja. Uvek postoje novi izazovi, a sigurno bi bilo lepo da jednog dana pređem i ceo maraton, odnosno 42 kilometra.

Fordomanija

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh