I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Milica Dosković večeras nastupa na „Tamburica festu“ na Petrovaradinskoj tvrđavi

Ponedeljak veče, topli jun, šetnja do Gradske bašte… Kada tamo, sasvim neočekivano, muzički program. Nastup naše sugrađanke, Milice Dosković, inače članice Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Ruske note, evergrin muzika, oplemenili su početak nedelje svima koji su imali priliku da je čuju.

Razgovarali smo sa Milicom Dosković.

Da li je ovo bila jedinstvena prilika, ili će sugrađani moći i dalje da uživaju u Vašem muziciranju?

I Taxi Zrenjanin

Na inicijativu direktora Kulturnog centra Zrenjanin, Turističke organizacije grada Zrenjanina i naravno Maje Pandurov, žene velike pokretačke energije, osmišljeno je da svaki naredni ponedeljak u okviru manifestacije „Banatska bajka“, nastupam sa svojim repertoarom slobodnog izbora.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kako birate program za ovakvu vrstu druženja sa publikom?

Svaki ponedeljak ću osmišljavati nadalje i prosto ću pustiti inspiraciju da sama kreira. Kako je to i veče filma, svakako će se nastup preplitati i sa temom večeri. Dakle, inspiracija je nešto čemu se prepuštam u odabiru numera. Volim i da poslušam sugestije drugih, ali kroz te numere ipak moram i da proživim da bih ih iskreno interpretirala.

Vredi pomenuti i Vašu pratnju.

Ovo veče je bilo i svojevrsno okupljanje prijateljica koje su mnogo, mnogo ranijen astupale zajedno i prosto se sjedinjavale kroz muziku i druženja. Sa Olgicom Rakić, prvi put sam i solistički nastupila u srednjoj školi sa Rjabinuškom, dok sam sa Branom Ružin, prvi put zajednički radila u studiju snimajući prateće vokale za grupu Vožd, sa kojom sada snimam novi album, na kome ću biti glavni vokal. Novi spot „Оиданевечер“ izuzetno je zapažen na RTS-u.

Saznajemo da ćete ove godine biti i učesnik novosadskog „Tamburica festa“. Možete li nam nešto više reći o kompoziciji koju ćete izvesti?

Ove godine na „Tamburica festu“, po prvi put je uvedena takmičarska kategorija za vokalne soliste. Takmičiće se 12 renomiranih pevača, među kojima su Dušan Svilar, Ekstra Nena, Davor Jovanović i drugi. Autor kompozicije koju ja izvodim je Petar Medved, aranžman Goran Tairović i mogu reći da je izuzetno nežna, duboka, lakog prijanja za srce i verujem da će se i posle te večeri pevati i slušati. A sam naziv „Vreme je za nas“, nagoveštava da je pesma namenjena svim generacijama podjednako.

Član ste novosadske opere, dirigent crkvenog hora Sveti arhangel Mihailo, a i lake note Vam nisu strane. Kakvu muziku sluša jedna svestrana muzičarka?

Pored muzike kojom se bavim i koju je neophodno i slušati, muziku koju slušam u slobodno vreme, a koja najlepše prija u smiraj dana, je duhovna muzika. To je muzika koja je neiscrpni izvor i kada se sluša uz reči molitve daje vam neiscrpnu energiju i otvara vam nove ideje u vašoj kreativnosti.

Za kraj, kada i gde će Zrenjaninci ponovo moći da  uživaju u Vašoj pesmi?

Banatska bajka se nastavlja i svakog ponedeljka u Gradskoj bašti od 20h. Pozivam vas na muzičko druženje do kraja leta. Pored toga, gostovaću i drugim izvođačima na njihovim večerima, ali ću i ja imati svoje goste. Tu je zatim i Korzo fest, 22. juna Tamburica fest na Petrovaradinskoj tvrđavi, za koju je najavljen i televizijski prenos, a uskoro se završava i novi spot sa grupom Vožd i prijateljima iz Akustične sobe. Biće još dosta toga, ali tek je početak leta, pa ćemo publiku lagano uvoditi u dešavanja.

Foto: IP Media 023

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh