I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Mile Dragić oslobođen optužbi

Mile Dragić, vlasnik kompanije za izradu vojne i policijske opreme, oslobođen je optužbi u aferi poznatoj kao „pancir“, pred većem Osnovnog suda u Zrenjaninu. Dragić je bio optužen da je zloupotrebio ovlašćenja u privredi u pokušaju, kako bi pribavio imovinsku korist od 6,7 miliona evra, kao i za nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i eksplozivnih materija.

Dragić

Osam godina u sudskom sporu

Sudsko veće, kojem je predsedavala sudija Ljiljana Aćimović, ocenilo je da nakon osam godina nije dokazano da je Dragić počinio navedena krivična dela iz optužnice i donelo oslobađajuću presudu.

Fordomanija

Svedoci i veštaci su tokom suđenja tvrdili da ponuđene cene vojne opreme nisu bile „naduvane“ i da nisu bili konačne, pa nije ni postojala mogućnost da Dragić „prevari“ Ministarstvo odbrane, kako je bilo navedeno u optužnici.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Postupak protiv Dragića započet je u Beogradu, pred Vojnim odeljenjem Okružnog suda, gde je bio optužen, zajedno s nekadašnjim ministrom odbrane Prvoslavom Davinićem i još dvojicom oficira, koji su, ranije, oslobođeni optužbi.

Od podizanja optužnice i početka suđenja Dragić je tvrdio da je ceo proces montiran i da su tvrdnje tužilaštva neosnovane i zlonamerne.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh