I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Milan Kalinić: Volim da igram pred zrenjaninskom publikom

Milan Kalinić je poznat publici po brojnim ulogama koje je imao u filmovima. Igra u beogradskim pozorištima, a javnost ga zna i po voditeljskom poslu koji obavlja. Kalinić je nedavno boravio u Kleku, gde je sa kolegom Srđanom Ivanovićem igrao predstavu Ko je ovde idiot, a u okviru manifestacije Dani Kleka. Zrenjaninci su, takođe, imali više puta prilike da gledaju predstave u kojima on igra. Kako se oseća kada je u našem gradu i da li će i u buduće dolaziti u Zrenjanin, samo su neka od pitanja koja mu je portal I love Zrenjanin postavio tokom njegove posete Kleku.

Milan Kalinić

I love Zrenjanin: Više puta ste do sada dolazili u Zrenjanin da igrate predstave? Kakva je, po Vašem mišljenju, zrenjaninska publika?

Milan Kalinić: Tačno je, u Zrenjaninu sam bio više puta do sada. Igrali smo nekoliko predstava. Ja mislim da nema neke razlike kada je reč o publici u Zrenjaninu ili nekom drugom mestu. Ako ljudi gledaju nešto što im se sviđa, onda su svi dobra publika. Ako im se predstava ne sviđa, onda su svi, iz ugla glumaca, lošija publika. To u mnogome zavisi od onoga šta im pružate. Zrenjanin ima profesionalno pozorište, tako da je i publika pozorišno obrazovana. I zaista je lepo igrati u Zrenjaninu. Ja volim da igram pred zrenjaninskom publikom.

Fordomanija

“Glumac mora da oseti publiku i da zna kako da je animira”

I love Zrenjanin: Koliko je važno da glumac oseti kada je publici sadržaj koji gleda nezanimljiv? I koliko tu dolazi do izražaja talenat i sposobnost da se to promeni?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Milan Kalinić: Veoma je važno da glumac zna da animira publiku. Pogotovo onda kada joj se predstava koju gleda ne dopada. Iskusniji i glumci vičniji zanatu i talentovaniji, znaju da osete publiku. Znaju kada treba nešto da urade ne bi li se promenilo osećanje i privukla pažnja publike. Da li da se nešto ubrza, da se promeni, čak i tekst ako treba. Zaista to po nekad znači kada ste na sceni.

I love Zrenjanin: Igrate i u pozorištu i na filmu? Koliko se gluma u tim situacijama razlikuje?

Milan Kalinić: Razlika igranja u pozorištu i na filmu je i velika, ali i nema razlike. To vam je kao mali i veliki fudbal. U principu suština je ista, ali ima razlike. Ono što je najbitnije jeste da šutirate loptu, driblate protivnika i treba da date gol. Ima razlika koje daju draž i glumi u pozorištu i glumi na filmu. Lično ja volim i jedno i drugo. I pozorište i film imaju nešto zbog čega vas uzbuđuju. Pozorište to čini na jedan način, film na drugi. To ne može da se poredi.

Milan Kalinić: Verovatno ću i u buduće dolaziti u Zrenjanin da igram predstave

I love Zrenjanin: Gde publika može da Vas vidi i trenutno i u narednom periodu?

Milan Kalinić: Publika može da me vidi skoro svuda. (smeh) Šalim se, ali i ne šalim se. Kada je reč o pozorištu, trenutno je letnja pauza. Od jeseni se vraćamo na scenu. Ja igram u 4-5 predstava u Beogradu. Ima me i na televiziji. Trebalo bi da snimim i nešto novo. Radio sam film Zonu Zamfirovu, drugi deo, i to je to. Ne planiram mnogo daleko u budućnost šta ću da radim. U Zrenjaninu sam bio dosta puta. I privatno i poslovno, tako da ću verovatno dolaziti i u narednom periodu u vaš grad.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh