I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Metastaza negativnog razmišljanja – Kako je sprečiti ?

Nezaposlenost, siromaštvo, privreda koja kleči na kolenima, poroci, poneka krimi-epizoda, kolektivna melanholija & agonija…. Jasno je kao dan da je sve nabrojano zastupljeno u našem gradu (sveukupno gledano verovatno I manje u odnosu na ostale gradove), međutim ako budemo sedeli I bdeli nad gomilom negativnih stvari uopšte ne treba da očekujemo da će nam biti bolje. Naprotiv, prihvatićemo sve to kao svakodnevnicu, kao bezizlazan, tesan okvir . Sve su to sistemske boleštine koje treba da rešavaju oni koji su se gurali u prve redove I obećavali da će nam (SEBI) napraviti bolje mesto za život.

Međutim, većini njih je tapacirana fotelja bila jedini životni cilj.

A dok se neko stvarno ne prihvati ozbiljno tog posla, nama ne preostaje ništa drugo nego da poboljšamo “svet u malom”, odnosno svoj lični zivot I da ako ne uvek, a ono s vremena na vreme pro-gledamo iz pozitivnog ugla. Evo prvog razloga koji vas može razvedriti – buduće klizalište na glavnom gradskom trgu! Nećemo udariti glavom o zid koliko investicija košta, pustićemo da to izračunaju oni drugi koji nisu uspeli da sednu u tapacirane fotelje. Najpozitivnija činjenica jeste da će vreme provedeno na klizalištu biti besplatno, koštaće nas samo klizaljke. Verujem da će nas klizavi teren razdrmati, naterati da odemo do gradskog trga, da će uneti živost u izgledom lep ali ponekad depresivan trg. Dakle – družite se, pravite klizaljkama šare po ledu, ulepšajte sebi ovu zimu. Ako vas ideja o klizalištu ne ponese nešto naročito, evo nekoliko opcija od kojih bar jedna mora da bude delotvorna(preuzimam odgovornost, ali obećajte I sebi da ćete se potruditi). Počinje vreme slava & praznika pa dajte da malo budemo različiti od ostalih gostiju koji se će pojavljivati sa bombonjerama, 200-gramskim kafama I već viđenim kombinacijama. Umesto toga, obradujte svoje prijatelje, rodbinu nekim originalnim poklonom, recimo suvenirom sa motivima našeg Banata, Vojvodine. Banatska kuća, lala&sosa u glini ili keramici, šta god… I to obavezno činite I kada odlazite u posetu van Zrenjanina (u inostranstvo bez toga nema smisla ni kretati), dakle-širite jedinstven duh vojvođanske ravnice.

Promenite taktiku u kupovini rođendanskih poklona-umesto “dolar shop” varijanti, obradujte nekog kartom za pozorišnu predstavu odabirom jedne od sjajnih predstava sa repertoara zrenjaninskog pozorišta. U večernjim satima prošetajte do gradskog jezera kod zgrade suda, smestite se na jednu od klupa I uživajte, prizor je lep. Obiđite knjižare, kupite baš sebi neku od knjiga po kojoj ćete pamtiti ovu zimu. Prelistajte svoj imenik I iznenadite nekoga koga niste davno videli- pravac na čaj, kafu sa rumom, slatkom pavlakom, grog ili šta već želite. Probajte sjajne kolače u centru grada. Bliži se Nova godina – odaberite sebi najdraže osobe I pošaljite im čestitke poštom ( motiv dimničara zna da podseti na prošle, srećnije godine). Početak nove godine je idealna prilika da se zahvalite onima koji su vam pomogli u prethodnoj jer su bili uz vas kada su drugi imali preča posla…Za tu priliku preporučujem UNICEF čestitku, istovremeno ulaganje u humanost(nemojte odmah da se bacite u razmišljanje “da li te pare stignu na pravo mesto”. Zasto uvek trovati pamet?).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Preduhitrite nekog odabirom originalnih ukrasa za jelku… 

Ima baš mnogo načina kojima možemo da ulepšamo zimu, život uopšte, samo ako to želimo.

Za malo uloženog truda dobićete- minimum dobar osećaj, a to je ono što smo od početka ove priče I tražili, zar ne…

Autor teksta : Blog Leya81

  • Divider

  • Divider
Na vrh