I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Vesti Mesne zajednice

Meštani Mindsenta ugostili Mužljance

Mesna zajednica Mužlja i grad Mindsent iz Mađarske su već više od deset godina bratska naselja.

Uzajamno poštovanje, prijateljski i bratski odnosi su iz godine u godinu sve snažniji dajući tako primer da jedna zajednica samo složno može da opstane.

muzlja-mindsent2

Prošlog vikenda na poziv gradonačelnika Mindsenta  Karolja Žotera civilne organizacije i nekoliko članova Saveta Mesne zajednice Mužlja su boravili  na XIV-im Danima Mindsenta i svojim učešćem u raznolikim priredbama doprineli uspešnosti ove manifestaciije.

PerSu marketi

U kulturno-umetničkim programima, sportskim, kulinarskim i žetelačkim takmičenjima, izložbama i humanitarnim akcijama su učestvovale mlade mažoretkinje i citeraška grupa KUD -a Petefi Šandor , bičevaoci i kuvari Udruženja kuvara amatera i negovatelja starih običaja, članice Kluba Žena, slikari amateri i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva , Fudbalskog Kluba Lehel i Udruženja penzionera iz Mužlje. Oni su višebrojnoj domaćoj publici pokazali kulturna i druga bogatstva Mađara sa ovih prostora.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

muzlja-mindsent

 

muzlja-mindsent1

Trodnevna manifestacija je završena misom na otvorenom, koju je svojim prisustvom uveličao  poznati i cenjeni sveštenik iz Erdelja Čaba Bejte.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh