I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Mesne zajednice

Meštani Mindsenta ugostili Mužljance

Mesna zajednica Mužlja i grad Mindsent iz Mađarske su već više od deset godina bratska naselja.

Uzajamno poštovanje, prijateljski i bratski odnosi su iz godine u godinu sve snažniji dajući tako primer da jedna zajednica samo složno može da opstane.

muzlja-mindsent2

Prošlog vikenda na poziv gradonačelnika Mindsenta  Karolja Žotera civilne organizacije i nekoliko članova Saveta Mesne zajednice Mužlja su boravili  na XIV-im Danima Mindsenta i svojim učešćem u raznolikim priredbama doprineli uspešnosti ove manifestaciije.

I Taxi Zrenjanin

U kulturno-umetničkim programima, sportskim, kulinarskim i žetelačkim takmičenjima, izložbama i humanitarnim akcijama su učestvovale mlade mažoretkinje i citeraška grupa KUD -a Petefi Šandor , bičevaoci i kuvari Udruženja kuvara amatera i negovatelja starih običaja, članice Kluba Žena, slikari amateri i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva , Fudbalskog Kluba Lehel i Udruženja penzionera iz Mužlje. Oni su višebrojnoj domaćoj publici pokazali kulturna i druga bogatstva Mađara sa ovih prostora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

muzlja-mindsent

 

muzlja-mindsent1

Trodnevna manifestacija je završena misom na otvorenom, koju je svojim prisustvom uveličao  poznati i cenjeni sveštenik iz Erdelja Čaba Bejte.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh