I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Memorijalni Offroad spektakl „Ilija Žarac“ okupio najbolje vozače džipova Srbije (VIDEO)

Prva Memorijalna vožnja  terenskih vozila,  popularnog naziva džipijada, „Ilija Žarac“ održana je 29. februara u spomen na prošle godine tragično poginulog Iliju Solomuna.

Vožnju su organizovali njegovi drugari iz Boke, Šurjana, Krajišnika i njegova porodica. Karavanska vožnja po izuzetno teškom, zahtevnom i raskvašenom terenu održana je na 41 kilometar dugom potezu od Boke preko Šurjana do Konaka.

Učestvovale su 42 posade džipova, 5 „kvadova“ i 1 motor ukupno 160 ljudi, vozača ili suvozača iz cele Srbije.

I Taxi Zrenjanin

 

– Teren je bio izuzetno težak i neprohodan, zapravo onakav kakav vozači terenaca samo poželeti mogu. Obilna kiša koja je padala noć pre, doprinela da bude izuzetno mnogo vodenih površina, a banatsko blato još neprohodnije i negostoljubivije nego što inače i jeste.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U takvim uslovima dolazilo je do brojnih zaglavljivanja, zastoja, izvlačenja i šlepanja ali ta solidarnost i timski rad i jesu smisao ovakvih karavana – kaže Nikola Žarac jedan od pokretača i organizatora.

FOTO GALERIJA

Za savladavanje pomenute rute od 41 kilometar vozačima je bilo potrebno ukupno 11 sati, uz jednočasovnu pauzu za ručak, a pohvalili su i istakli jedinu žensku posadu na karavanu koja nije imala nijedan zastoj.

fotografije i video: Jovan Babić, Steva Gažić, Marko Budić

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh