I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih lica obeležila 70 godina postojanja

Povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih Zrenjanin danas je u Gradskoj kući upriličen sastanak predstavnika saveza i zamenika gradonačelnika, Saše Santovca.

Tokom razgovora, učesnici sastanka su se osvrnuli na problematiku i potrebe slepih i slabovidi, na ono što je urađeno kako bi se poboljšao njihov položaj, kao i na stvari koje je tek potrebno uraditi.

Santovac je ovom prilikom istakao važnost saradnje između grada i saveza.

PerSu marketi

„Nažalost još uvek ima problema koje treba rešavati, i mi ćemo raditi na tome. Trudićemo se da se zajedničkom saradnjom sa gradom život slepih normalizuje, i da to bude adekvatno urađeno. Sam opstanak organizacije dokazuje da je saradnja sa gradom bila uvek dobra, i na dobrom nivou. U današnjim vremenima teško je pronaći izvore finansiranja, i stvaraju nam se dodatni problemi koje pokušavamo da rešimo. Trudimo se da uvek pronađemo adekvatno rešenje kako bi organizacija mogla i dalje da funkcioniše. Period od 70 godina je veoma plodan, jer je mogo toga urađeno a mnogo toga su i slepi uradili za ovaj grad. Mnogo medalja i priznanja, na našim prostorima je osvojeno, i grad to treba da prepozna i ispoštuje, i da te građane drži na istom nivou kao sve ostale. Želimo da se izjednačimo. Treba nam određena podrška, da bismo mogli da budemo ravnopravni“ – istakao je presednik Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih Zrenjanin, Nenad Vukeljić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ održana je svečana akademija u kojoj je učestvovao i hor Muzičke škole „Josif Marinković“ koji je otpevao himnu Srbije, i dve popularne numere.

Među prisutnim gostima bio je i Milan Stošić, predsednik Saveza slepih Srbije, koji je u svom izlaganju između ostalog, istakao pozitivnu saradnju sa gradom Zrenjaninom.

“Sve povode koristimo da ukažemo na neka dostignuća, ali i na određene probleme koji su od velikog uticaja na egzistenciju slepih ljudi, i njihovu integraciju. Naša je sreća da je ovde u Zrenjaninu, zahvaljujući jednom korektnom odnosu lokalne samouprave i građana, ta solidarnorst na odličnom nivou. Organizacija u Zrenjaninu je zbog svega toga jedna od boljih, od ukupno 45, koliko ih ima. Veliki doprinos imaju i mediji, koji pored ostalog prikazuju i umetničke sposobnosti stvaralaštva naših članova. Na različite načine podstičemo da jednom posebnom pažnjom i podrškom, nadležni utiču na rešavanje problema slepih i slabovidih lica“ – izjavio je Stošić.

  • Divider

  • Divider
Na vrh