I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Međunarodni dan maternjeg jezika: Mališanima u vrtićima uručene dvojezične knjige

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, Udruženje „Ženska inicijativa – ŽIZ“ i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u prostorijama vrtića „Snežana“ u Mužlji, organizovali su prigodan dvojezični program za decu.

Predsednica Udruženja „Ženska inicijativa – ŽIZ“, Marijana Mišić Andrić i bibliotekarka Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Jelena Đorđević Perc, izjavile su za naš portal da je cilj obeležavanja 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika promovisanje multikulturalnosti i bogatstva višejezičnosti među našim najmlađim sugrađanima.

PerSu marketi

Mališanima iz Mužlje u goste su stigli i drugari iz vrtića „Dečija radost“.

Prisutne su prvo pozdravile vaspitačice vrtića „Snežana“ i „Dečija radost“, Eržebet Bognar i Kristina Ristoski, koje su u svom obraćanju istakle da današnja manifestacija predstavlja odličnu priliku da deca kroz pesme, igru i druženje jedni drugima predstave svoj maternji jezik i korene.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najmlađi Mužljanci su svojim vršnjacima odrecitovali i otpevali nekoliko pesama na mađarskom jeziku, dok su vrtićanci iz Zrenjanina domaćinima pripremili raznovrsanprogram na srpskom jeziku.

Nakon nastupa mališana, predsednica Udruženja je glavnim vaspitačicama oba vrtića uručila po jednu dvojezičnu knjigu autora Lidije Turo i Jovane Kulauzov Reba „Jovan i Agneš“, dok je Đorđević Perc deci čitala i poklonila knjigu Branka Stevanovića – „Naglavačke“, izdanje na mađarskom i srpskom jeziku.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh