I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Medicinska sestra i vaspitačice sašile i donirale preko 1500 maski

Kada je objavljeno vandredno stanje, grupa vaspitačica i medicinska sestra vrtića “Snežana” i “Cvrčak” rešile su da vreme kod kuće provedu čineći humano delo. Uz pomoć Predškolske ustanove, počele su da šiju zaštitne maske za lice, prvenstveno za medicinske radnike, ali i za sve koji su iskazali potrebu za istim.

Sašiju do 100 maski dnevno

“Zbog ozbiljnosti situacije, kako je saopšteno 14. marta, shvatile smo da postoji potreba za maskama. Odlučile smo da obezbedimo pamučne maske veselih boja za naše zdravstvene radnike, i za sve kojima je potrebno. Nas par se brzo organizovalo, i počele smo da šijemo maske u svojim kućama. Imale smo sreće. Materijal nam je obezbedila radionica Predškolske ustanove, koja šije kostime i posteljine za vrtiće, uz dozvolu direktora Vladimira Petrovića. Dosta materijala su nam donirale koleginice i prijatelji. Majstor za šivaće mašine Golja Tibor, nam je nesebično pomogao, i popravio mašine, koje su bile u kvaru. Nijedna od nas koje šijemo, nema prethodnog iskustva. Krenule smo da radimo po osećaju, vođene velikom željom i voljom, i bile smo samouke. U početku smo bile spore, i šile smo do 30 maski dnevno. Kada smo se uhodale i naučile posao, počele smo da šijemo stotinu komada u jednom danu.”- ističe medicinska sestra Nora Vaštag.

PerSu marketi

„Vesele“ maske su donirane Urgentnom centru, na odeljenja ginekologije, hirurgije, onkologije. Deo je uručen i radnicima Hitne pomoći, Dečijem dispanzeru, Zavodu za javno zdravlje, porodilištu, kao i mnogim drugim ustanovama, ali i privatnim korisnicima. Danas će odneti nov paket maski u bolnicu.

Ovom humanom akcijom naše sugrađanke su dostavile preko 1500 “veselih” zaštitnih maski. Maske su donirane bolnici, i skoro svim drugim zdravstvenim ustanovama, iz kojih su im se obratili.

“Naš tim čine Eržebet Bognar, Zdenka Tadić, Magdolna Sitaš, Rozalija Hartig, Teodora Sitaš i ja. Ovo je naš skroman doprinos zdravstvenim radnicima, da im bar malo olakšamo borbu sa korona virusom. Želele bi da i druge podstaknemo da nam se pridruže, jer imamo jako puno zahteva za maskama. Veliko hvala svim članovima naših porodica, jer bez njih ova akcija ne bi bila ovako uspešna, kao i našoj koleginici Ramseti Šerifović, koja nam je pozajmila mašinu. Hvala i Predškolskoj u stanovi, kao i majstoru Tiboru Golji.“ – naglasila je Nora Vaštag.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh