I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Maturske haljine na poklon – zauzvrat samo osmeh

U poslednjih nekoliko nedelja putem društvenih mreža moglo se videti nekoliko akcija poklanjanja maturskih haljina.

Jedna od devojaka koja je na tu ideju došla još pre dva meseca i koja nije želela da se eksponira preko mreža i da se uopšte pominje, jeste Zrenjaninka Lidija Injac.

-Saopštila sam ideju mojim drugaricama, a one su mi pomogle da pronađemo devojke kojima trebaju maturske haljine, a koje ne mogu da ih priušte – rekla je Lidija za naš portal.

Jedna od Lidijinih „asistentkinja“ u ovom lepom gestu je naša zrenjaninka Mirjana Ćuk.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

-Preko moje ćerke koja je maturant, došle smo u kontakt sa nekoliko devojaka kojima smo poklonile haljine, a jedna je razveselila i jednu mladu samohranu majku – rekla nam je gospođa Ćuk.

-Ne tražimo od devojaka nikakve dokumente, niti da dokazuju da su maturantkinje, jednostavno bitno nam je da smo nekog usrećile, kažu ove dve žene u glas.

lidija1

Lidija Injac iz Zrenjanina

Sličnu lepu inicijativu objavila je na Facebooku i firma Betty B Sekendica. Oni pored poklona u vidu tri maturske haljine ili neke odevne kombinacije po želji, pozivaju da se inicijativi pridruže i frizerski saloni koji bi pomogli devojkama slabijeg materijalnog statusa da zablistaju na maturskoj proslavi.

-Javljaju nam se devojke, mada pomalo stidljivo, što je i razumljivo – rekli su za naš portal iz ove firme.

13221504_490784137787724_7078586532711275935_n

Još jedna naša sugrađanka, Alisa Đurić, oglasila je takođe na Facebook profilu da želi da pokloni svoju matursku haljinu devojci koja nije u mogućnosti da je kupi. Ideju je, kaže, dobila od svog prijatelja koji se oglasio na sličan način da pokloni svoje odelo. Status je takođe privukao veliku pažnju pa su počele da se javljaju  brojne devojke koje takođe žele da poklone svoje haljine, kao i neke od poznatih ličnosti. Jedna od najzaslužnijih osoba što je Alisina ideja prerasla u akciju i privukla pažnju mnogih jeste Vesna Zakonović Arežina sa „Radija S”. Vesna je najpre na svom blogu napisala priču o poklanjanju haljina i pozvala devojke koje žele da poklone svoje haljine, da šalju fotografije. Ubrzo je nastala i Fejsbuk stranica Dobre vile i maturske haljine kojoj se svakodnevno pridružuje sve veći broj devojaka, kako onih koje poklanjaju tako i onih koje su u potrazi za haljinom.

-Ljudi, pobedili smo! Baza haljina, cipelica, nakita, torbi, svakim je danom sve bogatija, postajemo jedna velika porodica koja se na društvenim mrežama trudi da pomogne roditeljima maturanata, da im smanji troškove, smanji brige i dozvoli da se bezbrižno raduju uspesima svoje dece. Tople reči zahvalnosti stižu nam iz svih krajeva Srbije. A tek smo počele, piše na internet blogu www.kevazakon.com.

izvor poslednjeg pasusa: www.univerzitetskiodjek.com   i www.kevazakon.com

foto: Spechio i  onlinedesignergowns.typepad.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh