I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

Mature će biti, profesorima u štrajku i naredna plata manja

Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić izjavio je da će nastavnicima koji su još u štrajku, biti umanjena i naredna plata, a rekao je i da će se školska godina završiti na vreme, jer „većina škola u Srbiji radi regularno“.

srednja skola

– Većina škola u Srbiji radi regularno i nema razloga da se školska godina ne završi na vreme. To znači da će nastavnici zaključiti ocene i da će učenici osmog razreda polagati maturu kako je i planirano. Što se tiče nastavnika koji su u štrajku, njima će i od naredne plate biti umanjene zarade, u skladu sa zakonom, rekao je Verbić u intervjuu za „Politiku“.

Verbić je rekao da je zakonska obaveza direktora da vode računa o tome koliko neko radi, da vode evidenciju o tome i isplate novčani iznos u skladu s tim koliko je neko radio.

PerSu marketi

– To jeste po zakonu. I po Zakonu o štrajku, i Zakonu o osnovnoj, i o srednjoj školi, gde eksplicitno piše da nastavnici u štrajku imaju sva prava, osim prava na zaradu za ono vreme koje nisu radili, rekao je on.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor: Beta

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh