I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„Matura 2018“: Pojačana kontrola policije u vreme maturskih proslava

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova godinama unazad preduzimaju aktivnosti na unapređenju bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanju povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija, saopštila je danas Policijska uprava Zrenjanin.

I ove godine, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, policija realizuje projekat
«Matura 2018».

-Na teritoriji Policijske uprave u Zrenjanin, prethodnih godina, aktivnosti policije dale su dobre rezultate i nije bilo evidentiranih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti, navode u PU Zrenjanin.

PerSu marketi

U prethodnih nekoliko dana, na našem području u svim srednjim školama održana su predavanja na kojima su nadležni policijski službenici maturantima ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga, kao i na važnost poštovanja saobraćanih propisa.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Osim preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u danima završetka školske godine i održavanja maturskih proslava pojačano kontrolisati javni red u blizini škola, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja. Takođe, pojačano će kontrolisati saobraćaj a kontrole će biti usmerene na mlade vozače i otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, upravljanja motornim vozilom u vremenu od 23 do 6 časova sa probnom vozačkom dozvolom i drugih prekršaja koje čine mladi vozači.

U narednom periodu biće održani i sastanci sa direktorima srednjih škola i predstavnicima đačkih parlamenata, u cilju da maturantima poslednji dani škole i maturske večeri proteknu što bezbednije.

Foto: ilustracija

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh