I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Matić : Knežević bio gradonačelnik za primer

Državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić, svedočila je danas u Specijalnom sudu na suđenju ministru Goranu Kneževiću rekavši da je “Knežević bio gradonačelnik za primer kada je u pitanju saradnja sa investitorima”. U vreme saradnje sa Kneževićem, Matićeva je bila direktorka Agencije za strana ulaganja. Ona je navela da ne zna da li je bilo slučajeva davanja mita opštinskoj vlasti u Zrenjaninu prilikom zakupa građevinskog zemljišta, za šta su optuženi Knežević i njegovi saradnici.

“Zrenjanin je bio retko sigurna destinacija gde smo mogli da “posadimo” stranog investitora i budemo sgurni da će sve zakonske procedure biti ispoštvane. U odnosu na prosek Srbije tu je bilo najviše investicija. Knežević je spadao u kategoriju gradonačelnika koji nas ne bi  brukao pred investitorima i za kog smo bili sigurni da će ispoštovati sve što je dogovoreno sa ulagačima” rekla je Matićeva koja je saslušana kao svedok Kneževićeve odbrane. Predsednica sudskog veća Maja Kovačević predočila je Matićevoj da je Goran Knežević optužen da je investitorima davao građevinsko zemljište u Zrenjaninu u zakup bez javnog nadmetanja, neposrednom pogodbom, kao i da je u svojoj odbrani naveo da je „samo sprovodio državnu politiku na lokalnom nivou“. Matićeva je na to ukazala da su interesi države i investitora bili i da cena bude povoljna ali i da se zenljište da u zakup u skladu sa zakonom, navodeći da “kod nas i nije baš bilo tuče investitora oko zemljišta”.

Na svedočenje Matićeve Knežević je rekao u pauzi suđenja da su i ona i današnji svedoci, kao i svih 120 do sada saslušanih lica, „govorili istinu , odnosno potvrđivali njegovu odbranu“.

PerSu marketi

Izvor : Tanjug, RTV

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh