I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Maršom košarkašica počelo odbrojavanje zadnjih 10 dana do Evropskog prvenstva

Zrenjanin je jedan od četiri grada, koji je domaćin Evropskog prvenstva u košarci za žene. Danas je na simboličan način počelo odbrojavanje zadnjih deset dana do početka prvensta, maršom košarkašica. Sportistkinje su uz zvuke bubnjeva krenule sa platoa tapkajući lopte. Prošle su kroz pešačku zonu grada, i vratile se na plato ispred Gradske kuće.

– Ovo je najveći sportski događaj ove godine u Srbiji. Drago mi je da je košarka pobedila i da će  pored Niša i Beograda, i Zrenjanin videti najbolje košarkašice Evrope. Zrenjanin je apsolutno spreman da ugosti sve četiri reprezentacije, sa tim što je naša domaćin, za šta je takođe bilo teško izboriti se. Meni je drago što su Danilović i Tomašević, odlučili da Zrenjanin bude domaćin reprezetaciji Srbije.  Siguran sam  da će hala biti ispunjena do poslednjeg mesta. Nadam se da će uz publiku reprezentacija Srbije stići do četvrtfinala, a onda je sve moguće – istakao je predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine, Darko Karan.

PerSu marketi

Predsednik košarkaškog saveza Vojvodine je takođe obratio pažnju i na uslove koji su morali biti ispunjeni. Uložena su velika sredstva, kako bi hala odgovarala merilima košarkaške federacije Evrope.

– Zahtevi su bili jako veliki, jako su velika sredstva uložena u halu, prema mojim informacijama preko 50 miliona. Isto to se desilo i u Nišu, dok je jedina optimalna bila Arena u Beogradu. Prošle godine su uložena velika sredstva i u Novom Sadu, za kadetsko prvenstvo, za halu „Spens“. Meni je drago da mogu da kažem da u Vojvodini imamo prostore poput hale „Spens“ i naše „Kristalne dvorane“. Ove hale su opremljene po najsavremenijim merilima FIBA. Možemo i Evroligu sada da organizujemo u Zrenjaninu. Moja očekivanja su da Srbija stiže do četvrt finala –  naglasio je predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine, Darko Karan

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh