I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Marko Ninković prvi do krsta u Žitištu, Miloš Pavlović u Kleku (VIDEO)

Nakon što je u Zrenjaninu po deseti put plivano za Časni krst taj sveti obred po treći put obavljen je u opštini Žitište plivanjem na Bogojavljenje.

Prijavilo se 12 plivača: Štikovac Ilija, Aleksandar Bunijevac, Dragiša Bilić, Mirčić Danijel, Milan Stojkov, Adamov Danijel, Pomorišac Zoran, Boris Knežević, Srđan Mijatović, Marko Ninković, Marko Eremić i Sale Trivunović. Čast da prvi dopliva do krsta imao je Marko Ninković. Treće plivanje za Časni krst organizovali su Srpska pravoslavna crkva „Sveti Đorđe“ i udruženja „Podgrmeč“ i klub knjige „Branko Radičević“ iz Žitišta. Podršku ovoj manifestaciji dali su i Opština Žitište, Sportski savez i Turistička organizacija opštine. Organizatori se zahvaljuju Domu zdravlja Žitište i restoranu „Lovac“. Izvor: Info centar Žitište

U Kleku po deveti put na Bogojavljenje

U Kleku se za časni krst plivalo po deveti put, a u Begej kod “Šlajza” skočilo je ovaj put osam plivača. Peti put je plivao, a četvrti put doplivao do Časnog krsta Miloš Pavlović. On je rekao  da je već navikao na hladnu vodu, i da uvek ima veliku želju da pliva za na ovaj veliki hrišćanski praznik.
– Plivam, pre svega, zbog sebe, zbog zdravlja, nadam se da ću biti ovde i naredne godine. Bitno mi je bilo da učestvujem, kao i drugim plivačima, i nadam se da će nas dogodine biti u još većem broju. Čestitam svima na učešću.

I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik Čedomir Janjić  koji je prisustvao plivanju u Zrenjaninu i u Kleku podsetio da je ova tradicija na najlepši način obnovljena.  – U mnogim gradovima nema plivanja za Časni krst, a kod nas se, evo, pliva na dva mesta, deseti put u Zrenjaninu i deveti u Kleku. Oboreni su svi rekordi, i što se tiče naših sugrađana koji su došli da pozdrave ovaj čin, do samih učesnika. Čestitam organizatorima, čestitam Srpskoj pravoslavnoj crkvi, i nadam se da će nas sledeće godine biti još više  – poručio je Janjić. Izvor: zrenjanin.rs

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh