I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Marko Janketić: U Zrenjaninu imam prijatelje i rado dolazim ovde

Glumac Marko Janketić je nedavno poslovno boravio u Zrenjaninu. Publika je imala priliku da ga vidi u predstavi “Adresat nepoznat” koja za cilj ima da sačuva sećanje na Holokaust i žrtve ovog masovnog zločina. Iskoristili smo priliku da Marka Janketića pitamo o tome kako doživljava Zrenjanin, kakvi su zrenjaninski glumci i šta možemo da očekujemo od trenutno jedne od najpopularnijih domaćih serija “Ubice mog oca”, čiji će četvrti nastavak uskoro biti emitovan.

Marko Janketić nije član zrenjaninskog pozorišta, ali je na”daskama koje život znače” u našem gradu i ranije igrao.

“Narodno pozorište u Zrenjaninu je profesionalno pozorište. To je pozorište sa visokim kriterijumima i umetničkim dometima. Ja sam sarađivao sa kolegama iz Zrenjanina. Imam dosta prijatelja sa kojima sam studirao, a koji su iz Zrenjanina. Mi smo studirali na novosadskoj Akademiji. Bio sam čak ovde kao student na nekom festivalu, ne mogu tačno da se setim kako se zvao, jer to je festival studentskih predstava. Zrenjanin je zanimljiv grad. Volim da dođem ovde“, kaže Marko Janketić, glumac.

I Taxi Zrenjanin

„Znam da je publika ovde dobra. U Zrenjaninu imam i rodbinu. Moji su kolonisti u Banatu, u Krajišniku. Poznajem ljude iz ovog kraja i to su uglavnom fini ljudi koji vole pozorište. Radujem se što sam imao priliku i sa predstavom „Adresat nepoznat“ da nastupam pred njima“, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iako u ovom kraju ima familiju, Marko Janketić priznaje da dugo nije bio u Zrenjaninu.

„Ja, gde god da dođem u poslednje vreme dođem poslom. Kada imam slobodno vreme ili zbrišem na vikendicu u Crnu Goru ili sam kod kuće i odmaram. Nisam dugo pre ovog gostovanja bio u Zrenjaninu“, objašnjava Janketić.

Marko Janketić

Marko Janketić: „Ivan Đorđević je moj izvanredan drugar“

Kako je sam rekao, Marko je sarađivao sa kolegama iz našeg grada. Najsvežija saradnja je sa Ivanom Đorđevićem, sa kojim igra u izuzetno popularnoj seriji „Ubice mog oca“. Osim toga zajedničko im je i to što su obojica deca glumaca.

„Ivan je moj izvanredan drugar sa kojim sam i ranije sarađivao na nekim filmovima. Intenzivno se družimo u Beogradu. Volim da radim sa njim i on je izvanredan glumac. Znam da je i njegov otac glumac, poznajem ga vrlo dobro. Odlični smo drugari. Miša (Mihailo Janketić, Markov otac) se družio sa Ivanovim ocem. Inače, Miša je dosta igrao po pozorištima koja su van Beograda, tako da je i ovde imao priliku da igra i da se druži sa ljudima“, kaže naš sagovornik.

Jedno od najčešćih novinarskih pitanja za decu glumaca jeste da li je to za njih prednost ili breme, objašnjava Marko Janketić. Dodaje da je na to pitanje do sada odgovorio bar 3.000 puta, ali da mu nije problem da o tome iznese svoj stav.

„Nije ni breme, ni prednost. Sve je stvar kako se postavite. Ako imate taj kompleks i ako vas to muči, a ima dece glumaca koje to muči, onda je breme. Mene to nije mučilo. Ja sam se trudio da radim najbolje što mogu. Od srca to radim. Trudim se da odgovorim sebi na pitanje zbog čega želim da se bavim ovim poslom. Trudim se se i da stanem glumački na svoje noge i da se oslobodim bilo koje negativne misli o tome. Ja volim što su mi roditelji glumci i što su me zarazili tom klicom, pozorišnom. Verovatno ne bih bio tako upućen na pozorište da nije bilo njih“, kaže ovaj glumac.

Marka ćemo uskoro gledati u četvrtoj sezoni serije „Ubice mog oca“

Uskoro bi trebalo da počne emitovanje četvrte sezone serije „Ubice mog oca“. Šta ćemo moći da gledamo i da li će se neko od ubistava razrešiti ne sme da se otkriva. Ali, sme da se kaže da ovo nije kraj serije.

„Sredinom februara trebalo bi da počne emitovanje četvrte sezone serije „Ubice mog oca“. Moja uloga, uloga Mirka Pavlovića je uloga inspektora u Beogradu koji je priklješten između svoje profesije -policijskog posla i svoje porodice. Nisam imao dileme kada sam prihvatao ulogu. Sada je to već uhodana ekipa snimatelja, scenaca, reditelja… Tu je i Nataša Drakulić koja piše scenario. To već ide „po difoltu“ sve. Nema tu šta. Mogu da kažem da se već spremaju i peta i šesta sezona serije“, zaključuje na kraju razgovora glumac Marko Janketić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh