I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Marija Savić, psiholog i dizajner nakita

Sve je počelo kada sam imala više slobodnog vremena i kada sam poželela  da ,,uposlim ruke’’. Pravila sam čestitke, obeleživače za knjige… Međutim, jednom sam videla ogrlicu koju sam poželela da kupim, a onda pomislila – zašto je ne bih napravila? Tako je sve krenulo, kaže Marija Savić, psiholog koji se od zahtevnog posla odmara kreativnim hobijem.

Kao psiholog već niz godina radi u struci u osnovnoj školi. Susreće se sa problemima naših najmlađih. Nisu to uvek bezazlene ,,dečije muke’’.

-Tako je. Počev od dečijih nestašluka, do problema svojstvenih za period puberteta. Skoro svi značajniji problemi rešavaju se u saradnji sa timom za zaštitu učenika od nasilja, koji sa mnom sarađuje vrlo profesionalno i odgovorno. Živimo u vremenu punom iskušenja sa svih strana, stoga i deca nose breme ovog vremena. Međutim, porodica je veoma bitna. Porodica je osnova i oslonac za razvoj jednog zdravog deteta.Važno je da roditelji otvoreno razgovaraju sa svojom decom o problemima, i važno je da deca steknu poverenje svojih roditelja.

I Taxi Zrenjanin

Treba uvek biti na visini zadatka, naći način da se priđe detetu, učiniti da se ono otvori. To su tajne struke, ali je nošenje sa problemima dugih ljudi i pomaganje da ih prevaziđu, teško. Interesovalo nas je  iscrpljuje li to i profesionalca.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Svakom detetu je potrebno prići na drugačiji način, u zavisnosti od problema i u skladu sa njegovim karakterom. Svakako da bavljenje dečijim problemima utiče na mene. Oni ostaju tu, nekad se i nakon posla misli o njima, jer su deca bitna karika u razvoju društva i u interesu je svih nas da im pomognemo da se razviju na pravi način.

Pitali smo Mariju kako se opušta, da li ima neki hobi, i šta je to.

-Razonodim se uz muziku, dobru knjigu, na fitnesu, u šetnji. A pravim i ogrlice, to mi je na neki način hobi. Sve je počelo kada sam imala više slobodnog vremena i kada sam poželela da ,,uposlim ruke’’. Pravila sam čestitke, obeleživače za knjige… Međutim, jednom sam videla ogrlicu koju sam poželela da kupim, a onda pomislila – zašto je ne bih napravila? Tako je sve krenulo. Ogrlice pravim od najrazličitijih materijala, perli, privezaka, školjkica, dugmića, traka. Sve što mi se svidi, dolazi u obzir. Pravim ih isključivo u naletu ideja, ne osmišljavam unapred dizajn ogrlice, pa je svaki komad iznenađenje i za mene.

-Prvo sam pravila za sebe, ali mnogima se svidelo to što nosim, pa su tražili i ogrlice za sebe. Pošto se kolekcija nakita vremenom baš uvećala, otvorila sam i stranicu na društvenim mrežama, tu su sve prikazane i mogu se i naručiti željeni komadi mojih ogrlica, završila je naš razgovor Marija Savić, psiholog i dizajner nakita.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh